Nye Kulturspind København og Kultuspind Aarhus
NyhedSkrevet af: Fine Spind01. sept 2021

Nye Kulturspind København og Kultuspind Aarhus

De nye numre af vores trykte magasiner er landet i og omkring Aarhus og København
Nye Kulturspind København og Kultuspind Aarhus</br></br>Foto: Fine Spind
Foto: Fine Spind
Så er de nye numre af vores trykte magasiner Kulturspind Aarhus og Kulturspind København ude. Du finder det på kulturinstitutioner, biblioteker, cafeer, udvalgte butikker og centrale steder i og omkring Aarhus og København.

Denne gang kan du komme tæt på bandet Ganger, hvis forsanger Thomas pryder vores forsider. Bandets to albums har modtaget enorm ros især for deres arbejde med vokalerne og for Thomas’ tekster, der er sprunget ud af en barndom i et hårdt og vindblæst miljø i Hantholm i Thy. Selv siger han, at han hele tiden havde et post-apokalyptisk Hantholm i tankerne, mens han skrev teksterne - og så betragter han Ganger som sin sidste chance for at lykkes som musiker.

Du kan også møde Lone Hørslev, der netop har udgivet bogen ‘Halvt i himlen’, som er baseret på hendes oldemors ungdom i Københavns arbejderklasse i 1920’erne. Billedkunstner Jeannette Ehlers fortæller i et portrætinterview om, hvordan hendes rødder i Caribien har spillet en enrom rolle for hendes kunst og arbejde med identitet og racespørgsmål.

Vi har også set nærmere på filmen Ninjababy, som godt kan lede tankerne hen på kultklassikeren om teenagegraviditet Juno. Men i Ninjababy er Rakel, som bliver gravid, 23 ,og vi er i Norge med alt, hvad der til hører af frisind, muligheder og ingen sproglig censur.
Du kan også møde instruktør Julie Glargaard, som har lavet en teaterforestilling om en en af de mest betydningsfulde kvindesagsforkæmpere i Danmark Thit Jensen.

I Kulturspind København har vi også et stort interview med Between Music, som har druknet Europahymnen i Middelhavet - eller ihvertfald opført den med deres særlige undervandsinstrumenter.
I begge byer er der også interviews med billedkunstner Anders Bonnesen, Helga Rosenfeldt Olsen, som har lavet sansevandringer på kirkegårde og med forfatter Mette Mostrup, som har gendigtet Sapfo fra antikkens Grækenland.

Som altid er der også kort og godt om kultur, som vi holder øje med i efteråret.

God læselyst

Sixten Therkildsen og Marie Nyeng
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind