Anbefalinger: Ti forestillinger, der får hele familien i julehumør

10 anbefalinger: Forestillinger, der spreder julestemning i hele familien

ArtikelSceneSkrevet af: Chris Johansen23. nov 2017

Juletiden er nært forestående, og det kan ses på landets teatre, der har spækket programmerne med forestillinger til børnefamilierne. Vi har kigget os omkring og fundet ti bud på opsætninger, der kan bringe hele familien i julestemning

Et juleeventyr på Frilandsmuseet, Lyngby

Juletraditionen tro opsætter Frilandsmuseet i Lyngby Charles Dickens' klassiker fra 1843. Et juleeventyr handler om den gamle gnier, der ikke forstår sig på julehygge, men efter at være blevet taget tilbage til fortiden af julens ånder, forstår hun endelig julens budskab. Det handler om at skabe glæde, og hun sørger gavmildt for en herlig jul med sang, gaver og godter. Og selvfølgelig ender det hele godt – det er jo jul!

I år er stykket genfortolket, så alle roller er besat af kvinder, mens der er musik af Nikolaj Hess med sangtekster af digteren Ursula Andkjær Olsen. Stykket er instrueret af Peter Darger, der er leder af Frilandsmuseets Teater.

Stykket har haft premiere og kan opleves på Frilandsmuseet til og med den 20. december.

Aldersgruppe: 6-10 år
 
 
Juletraditionen tro opsætter Frilandsmuseet i Lyngby Charles Dickens' klassiker 'Et juleeventyr'.
Foto: PR-foto / Frilandsmuseet
'Et juleeventyr' har haft premiere og kan opleves på Frilandsmuseet til og med den 20. december.
Foto: Frilandsmuseet

Når du ser et stjerneskud på Anemone Teatret, København

Også på Anemone Teatret i København er der tradition for at opføre et julestykke. Her er det Jan Mogensens poetiske Når du ser et stjerneskud, der handler om den højgravide Sofie, der lejer et usselt værelse af Madsen, der til jul vil klæde sig ud som julemanden og sælge plastikjuletræer foran sin ejendom. På loftet bor Nissen, der ikke har fået risengrød i 77 år. Men så lander to engle i baggården og får sig en snak om stjerneskud. De hører Nissen – og så kommer der gang i julemiraklerne.

Stykket har haft premiere og kan opleves på Anemone Teatret til og med den 22. december.

Aldersgruppe: 4-12 år

Gerdas rejse på Teater Refleksion, Aarhus

Gerdas rejse har allerede modtaget en Reumert for årets Børne- og ungdomsforestilling 2017, og det er stadig muligt at opleve teaterinstallationen, der henter inspiration fra H.C. Andersens kendte eventyr Snedronningen.

Tag med på en labyrintisk rejse i Gerdas fodspor og mød pigen, der med varme og urokkelig kærlighed overvinder hekseri, røvere og Nordpolens isnende kulde for at nå frem til snedronningens slot.

Stykket har haft premiere og kan opleves på Teater Refleksion til og med den 17. december.

Aldersgruppe: Fra 7 år. Visninger kl. 19 dog kun for voksne.

 
 
Jan Mogensens poetiske 'Når du ser et stjerneskud' kan nu opleves på Anemone Teatret.
Foto: PR-foto / Anemoneteatret
'Gerdas rejse' har allerede modtaget en Reumert for årets Børne- og ungdomsforestilling 2017, og det er stadig muligt at opleve teaterinstallationen på Teater Refleksion.
Foto: PR-foto / Teater Refleksion - Christophe Loiseau

Rockulven på Aalborg Teater

Rockulven har slået alle publikumsrekorder på Norges teatre og begejstret både børn, forældre og bedsteforældre. Nu præsenterer Aalborg Teater den for første gang i Danmark. Rockulven er en eventyrlig musical baseret på Brødrene Grimms eventyr Ulven og de syv gedekid.

Hun er alenemor til tre. Inderst inde drømmer hun om spænding, vildskab og rock 'n' roll. Han er vild, uforudsigelig, kæk og med glimt i øjet, men savner kærlighed. Hun er ged og han er ulv. Men de to modsætninger mødes, og det slår gnister.

Rockulven har haft premiere og kan opleves på Aalborg Teater til og med den 16. december.

Aldersgruppe: Fra 5 år.

De underjordiske på Teater Riddersalen, Frederiksberg

Kornmoren, der har magiske evner som lykkebringer, forsvinder på mystisk vis til høstfesten på Mikkelsdag. For at gården ikke skal rammes af ulykker, må og skal hun findes inden jul! Flora og Ebbe drager ud på deres livs rejse for at lede, og her møder de tågetuller, tottentuer, nisser, en lygtemand, en gemmekone og alle mulige væsener og dyr. Der er dømt musikalsk juleeventyr med De underjordiske.

Stykket har premiere den 23. november og kan opleves på Teater Riddersalen til og med den 19. december.

Aldersgruppe: Fra 6 år.
 
 
'Rockulven' er en eventyrlig musical baseret på Brødrene Grimms eventyr 'Ulven og de syv gedekid'.
Foto: PR-foto / Aalborg Teater
'De underjordiske' kan opleves på Teater Riddersalen til og med den 19. december.
Foto: PR-foto / Riddersalen - Dennis Westerberg

Narnia på Aarhus Teater

Årets familiebrag på Aarhus Teaters Store Scene er den fortryllende historie om eventyrlandet Narnia. I stykket sættes hele fantasien i spil, når de fire søskende Peter, Susan, Edmund og Lucy installeres af deres mor på et mystisk engelsk gods. Under en gemmeleg opdager de ved et tilfælde indgangen til eventyrlandet Narnia i et gaderobeskab, og sammen træder de ind i en magisk verden med talende dyr, skovguder, dværge og kæmper.

Stykket har premiere den 24. november og kan opleves på Aarhus Teater til og med den 13. januar.

Aldersgruppe: Fra 6 år.

The Nisse Twins på Uppercut Danseteater, København

Den gode julestemning spredes med Uppercuts klassiker Twins, der nu kan opleves i en juleversion. Forestillingen er blevet et juletwist, der vil sprede henrykkelse og hygge hos både store og små. Kan de to små nisser mon opføre sig ordentligt, eller ender det med kul i julesokken? Kan julemanden holde styr på de små spasmagere? Og hvem skal egentlig have den store julegave? Få alle svarene i The Nisse Twins.

Stykket kan opleves på turné rundt om i landet fra den 27. november til og med den 15. december:

27. november, Bavnehøj Bibliotek
28. november, Hinnerup Bibliotek & Kulturhus
29. november, Hammel Bibliotek
30. november, Spørring Børnehus
1. december, Viby Bibliotek
4. december, Sydskolen Fårevejle
5. december, Idrætsbørnehuset Lundegården, Søborg
7. december, Kulturhuset Pilegården
8. december, Skødstrup Kombi-Bibliotek
10. og 11. december, Dansekapellet, København NV
12., 13. og 14. december, Baltoppen, Ballerup
15. december, Dansekapellet, København NV

Aldersgruppe: 2-6 år.

 
 
Årets familiebrag på Aarhus Teaters Store Scene er den fortryllende historie om eventyrlandet Narnia.
Foto: PR-foto / Aarhus Teater - David Bering/Montgomery
'The Nisse Twins' kan opleves rundt om i landet fra den 27. november til den 17. december.
Foto: PR-foto / Uppercut danseteater - Lars Sohl

Nøddeknækkeren, to opsætninger rundt om i landet

Det er juleaften hos den velhavende familie Stahlbaum, hvor de to yngste børn, Fritz og Marie, venter i spænding på at se både juletræ og gaver. Årets gave fra gudfar Drosselmeyer er Nøddeknækkeren, som med sine træ-tænder kan knække nødder, og Marie taber med det samme sit hjerte til den lille soldat – og så kan eventyret begynde.

Denne jul er der mulighed for at opleve den klassiske ballet i to forskellige opsætninger rundt om i landet. Det anerkendte og traditionsrige The National Opera and Ballet Theatre og Moldova kan for første gang opleves i Danmark, når de til december tager med deres opsætning af Nøddeknækkeren på miniturné til Aalborghallen (2. december), Odeon i Odense (3. december) og Musikhuset Esbjerg (4. december).

Også Det Kongelige Teater indbyder familien til alletiders juleballet iscenesat af Nikolaj Hübbe. Opsætningen kan opleves på Det Kongelige Teater i perioden 1. - 22. december og 29. - 30. december i Musikhuset Aarhus.

Aldersgruppe: Fra 7 år.

Ja ja nemlig på Teater Vestvolden, Hvidovre

Der var en gang en mand og en kone. Med dem var der ingen ballade. De to var altid alene, selvom de boede i en storby med masser af folk. De gik for sig selv og kendte ikke et menneske. Men en dag frøs de om ørerne, og så købte de en tophue hver. Og så kunne man pludselig se dem – eller rettere, man kunne se deres huer! Ja ja nemlig er De Røde Heste og Teater Refleksions opsætning Thomas Windings klassiske nissehistorie om en mand og en kone, der bliver til rigtige nisser.

Stykket har premiere på Teater Vestvolden den 2. december og kan der opleves til og med den 7. december. Det kan også ses allerede den 25. november på Kulturstationen Vanløse og i Teaterbygningen i Køge den 28. november.

Aldersgruppe: 3-7 år.
 
 
Denne jul er der mulighed for at opleve klassikeren 'Nøddeknækkeren' i to forskellige opsætninger.
Foto: PR-foto / Det Kgl Teater - Henrik Stenberg
'Ja ja nemlig' er De Røde Heste og Teater Refleksions opsætning Thomas Windings klassiske nissehistorie.
Foto: Teater Vestervold

En lille sonate på Teatret Gruppe 38, Aarhus

Teatret Gruppe 38 ønsker glædelig jul med denne lune, men også lidt gysende, fortolkning af et gammelt Brødrende Grimm-eventyr.

Du skal gå alene gennem skoven, som er stor, vild, farlig og uhyggelig. For enden af skoven ligger bedstemors hus, hvor bedstemor ligger og er så syg, at det også er helt uhyggeligt. På en ladvogn bærer en levende høne og et nylagt æg hovedpartiet i en medrivende version af en gammel klassiker. Det er en barsk historie om et barn, der får et stort ansvar. God rejse!

Stykket har premiere den 3. december og kan opleves på Teatret Gruppe 38 til og med den 20. december.

Aldersgruppe: Fra 6 år.
 
 
Teatret Gruppe 38 ønsker glædelig, men også lidt gysende, jul!
Foto: PR-foto / Gruppe 38 - Bo Armstrup
'En lille sonate' har premiere den 3. december og kan opleves på Teatret Gruppe 38 til og med den 20. december.
Foto: PR-foto / Gruppe 38 - Bo Armstrup
 
 
Facebook
Del på facebook

Chris Johansen

Kulturjournalist og redaktionsmedarbejder

Chris Johansen er uddannet cand.mag. i dansk og retorik fra Aarhus Universitet med speciale i krisekommunikation på Facebook. Han har tidligere skrevet for bl.a. Gaffa. Foruden musik er også litteratur og film store interesser, hvor Kafka, Houellebecq og Lynch er blandt favoritterne.

Se Chriss artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind