Art in a Day er 24 timer med performancekunst i København
OmtaleSkrevet af: Fine Spind16. juni 2022

Art in a Day er 24 timer med performancekunst i København

Den 24. juni vil København og byens seks kunsthaller være vært for over fjorten kunstneriske performances af danske og internationale kunstnere som VALIE EXPORT, Peaches, Wu Tsang, Esben Weile Kjær, Maja Malou Lyse og Martin Creed
Art in a Day er 24 timer med performancekunst i København</br>Henrik Vibskov, kostumer til Madama Butterfly af Hotel Pro Forma, 2017</br>Foto: PR-billede
Henrik Vibskov, kostumer til Madama Butterfly af Hotel Pro Forma, 2017
Foto: PR-billede

De seks kunsthaller; Copenhagen Contemporary, Den Frie Udstillingsbygning, Kunstforeningen GL STRAND, Kunsthal Charlottenborg, Nikolaj Kunsthal og O – Overgaden er klar med det samlede program for første udgave af Art in a Day.
I programmet er kunstnere som Maja Malou Lyse og Esben Weile Kjær, Sophie Dupont, KasperSophie, Jules Fischer og Jacob Kirkegaard, VALIE EXPORT, Peaches, Baby Dee og Martin Creed, Tosh Basco, Arvida Byström, Monster Chetwynd og Henrik Vibskov.

Programmet kickstartes den 23. juni med to markante performances. Først præsenterer Turner-prisvinder Martin Creed sin overvældende performance All the Bells foran Kunstforeningen GL STRAND kl. 11.22. Her skaber kunstneren sammen med københavnske kirker og folkeskoler et kakofonisk lydværk af klokker, børneskrål og byens lydbillede. Lige efter midnat, klokken 00.01, fyrer den internationalt anerkendte musiker og kunstner Peaches op under programmet til Art in a Day med en stærk musisk performance på Den Frie. Om morgenen den 24. juni marcherer en garde igennem Københavns gader iført kostumer af billedkunstner og designer Henrik Vibskov. Paraden forbinder de forskellige performances, der finder sted i løbet af dagen, og ledsager publikum fra det ene sted til det næste.

Art in a Day spreder sig til særligt udvalgte steder i København fra byens gader og kanaler til Magasin du Nord og Nomas have. De seks kunsthaller bliver således stop på en urban rute, hvor de enkelte performances forholder sig til et givent sted og tidspunkt på dagen. Således skaber Art in a Day muligheden for at opleve performancekunst gennem et unikt format, der forvandler byen til en scene for performancekunsten. Centralt er forestillingen om 'sociale sammenkomster' og kollektiv deltagelse:

”Livet leves mere og mere på digitale platforme, og det er derfor mere end nogensinde relevant, at vi mødes fysisk og oplever ting i fællesskab. Med Art in a Day ønsker vi at skabe fællesskabsorienterende performanceoplevelser i hele København, som kan inspirere og sætte samtaler i gang,” udtaler Simon Friese fra Creator Projects, der har kurateret årets program for Art in a Day i tæt samarbejde med de seks kunsthaller.

Med udgangspunkt i programmets værker viser Art in a Day kunstnernes engagement i tidens nøglespørgsmål og reflekterer over temaer som kønsfluiditet, seksuel orientering, poesi, magtstrukturer og kapitalismekritik.

Det ambitiøse program ligger i forlængelse af kunsthallernes profiler og historie, der sammen med byens og døgnets rytme udgør det konceptuelle grundlag for Art in a Day. Visionen er at skabe en folkefest med kunsten som det naturlige samlingspunkt:

”Når performancekunsten bliver taget ud af de velkendte institutionelle rammer og udfordrer tid og sted, vil mange flere få glæde af den. Art in a Day er drevet af ønsket om at nå ud til et større publikum gennem et styrket samarbejde mellem Københavns seks kunsthaller og dermed sætte et positivt permanent præg på Københavns kunst- og kulturliv,” udtaler Helene Nyborg Bay, der er direktør på Nikolaj Kunsthal.

De forskellige performances koreograferes som en alternativ 'byvandring', der fører fra Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro over indre by til Kunsthal Charlottenborg, Nikolaj Kunsthal og Kunstforeningen Gl. Strand, til O-Overgaden på Christianshavn for til sidst at ende ved Copenhagen Contemporary på Refshaleøen, hvor Art in a Day afsluttes med et brag med den officielle efterfest.

Se det fulde program på facebook her

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind