Hvilket skagensværk har betydet noget for dig?
NyhedSkrevet af: Fine Spind01. okt 2021

Hvilket skagensværk har betydet noget for dig?

63 forskellige mennersker har udvalgt 63 værker fra Skagens Kunstmuseers samling, som betyder noget særligt for dem. Nu kan udstillingen opleves igen. Fine Spinds chefredaktører har også valgt et værk
Hvilket skagensværk har betydet noget for dig?</br>Peder Severin Krøyer i gang med at male Badende drenge på stranden i Skagen.</br>Foto: PR-foto / Skagens Kunstmuseer
Peder Severin Krøyer i gang med at male Badende drenge på stranden i Skagen.
Foto: PR-foto / Skagens Kunstmuseer

Skagens Kunstmuseer inviterede sidste år 63 vidt forskellige mennesker til at fortælle udvælge og fortælle om et værk fra deres samling, som betyder meget for dem. Udstillingen med de 63 kunstværker nåede kun at holde åbent i 11 dage, før coronasituationen tvang museet til at lukke ned. Men nu viser Skagens Kunstmuseum udstillingen igen fra den 2. oktober.

I det fysiske udstillingsrum kan du se politikeren, skoleklassen, præsten, skuespilleren, sygeplejersken, meteorologen, maleren og mange flere fortælle, hvorfor forskellige værker giver dem glæde, berører dem, fascinerer dem eller inspirerer dem. For selvom værkerne befinder sig i Skagen, er de en del af en kulturarv, som rækker ud over deres geografiske placering. De er en del af den kulturarv, vi alle har adgang til, og som vi tager del i, når vi forholder os til kunsten sammen eller alene. De er, med andre ord, vores værker.

Hvilket skagensværk har betydet noget for dig?</br>Dagens arbejde bedømmes af Anna og Michael Ancher. </br>Foto: PR-foto - Skagens Kunstmuseer
Foto:
Du kan også se det værk, som vores chefredaktører Sixten Therkildsen og Marie Nyeng valgte, da de blev inviteret til at vælge et værk til udstillingen. De valgte Anna og Michael Anchers fælles værk ‘Dagens arbejde bedømmes’. Her har parret foreviget hinanden i en stille stund sidst på dagen, hvor de sammen sidder og betragter noget af dagens arbejde. Billedet er et fælles-maleri, hvor de begge har portrætteret hinanden i en situation, hvor arbejde og privatliv flyder sammen.

De skrev blandt andet i begrundelsen for valget:
“Billedet skildrer den ekstra dimension, livet får, når man både lever sammen og arbejder sammen på et fælles projekt. Når man om aftenen kan evaluere dagens arbejde og tale om løst og fast, inden dagen helt er forbi. Det kan give ekstra indhold i tilværelsen, når man som par også deler den samme faglige interesse.

Det er en noget, vi genkender fra vores eget hverdags- og arbejdsliv, hvor vi er partnere i privatlivet samtidig med, at vi i vores professionelle liv også arbejder sammen på vores fælles projekt kulturmagasinet Fine Spind - selvfølgelig med hjælp fra en mængde dygtige skribenter.”

Billedet af Anna og Michael Ancher skildrer også tydeligt med varme og glød den gensidige respekt, de to kunstnere havde for hinandens arbejde i et for samtiden sjældent ligeværdigt ægteskab.”

Skagens Kunstmuseer har til opgave at bevare samlingen til evig tid og sørge for at de kommende generationer kan opleve kunstnerkoloniens malerier ligesom deres forældre og bedsteforældre har gjort det. For de kunstværker, som rører os, er dem vi husker. Det er dem, der sætter tanker og samtaler i gang, og som vi gerne vil dele med andre. Derfor har de også skabt et digitalt udstillingsrum med hashtagget #voresværker. Her kan alle bidrage til udstillingen ved at poste et foto af det værk, der betyder mest for dig, og fortælle hvorfor.

Udstillingen Vores værker er åben fra 2. oktober 2021 - 18. april 2022 på Skagens Kunstmuseer
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind