Yahya Hassan, Helle Helle og Bisse til Digte og lyd i Musikhuset
NyhedSkrevet af: Fine Spind14. maj 2018

Yahya Hassan, Helle Helle og Bisse på samme scene

Forfattere og musikere tørner sammen i Digte og Lyd i Musikhuset i Aarhus, VEGA,, Muikhuset Posten i Odense og Skråen i Aalborg. Foruden Bisse, Yahya Hassan og Helle Helle er Olga Ravn og musiker Simon Littauer på plakaten til oktober
Yahya Hassan, Helle Helle og Bisse på samme scene</br></br>Foto: PR-foto
Foto: PR-foto

Når Digte og lyd igen løber af stable til oktober er det med personligheder, som får de fleste til at spærre øjnene op. Yahya Hassan er efter sigende på vej med en ny digtsamling og vil til arrangementet læse op. Det samme gør Helle helle, mens Bisse giver koncert.

Digte og lyd starter deres Danmarksturné i VEGA i København, hvor man også kan opleve forfatter Niels Henning Falk Jensby og BMS. Niels Henning Falk Jensby debuterede med bogen Techno i 2016. Det er en rå og kompromisløs dannelsesroman - ikke bare om at finde sig til rette i sin egen krop, men også om at vokse til og definere retten til denne krop i en verden af flydende grænser. Techno indbragte ham BogForums Debutantpris. Til Digte & Lyd får Niels Henning Falk Jensby selskab af lydkunstner og komponist SØS Gunver Ryberg. Hendes udtryk er kendetegnet ved en stærk transformativ kraft. Andre bevidsthedstilstandebliver udforsket via teksturer, klange og intense rå rytmer. Universet består af elektroniske lyde og bearbejdedereallydsoptagelser.

BMS er et skriftkollektiv, hvis forkortede navn står for blod, måne, søndag. BMS består af Dorte Limkilde, Mette Kierstein, RonjaJohansen og Fine Gråbøl. Sammenudforskerdeen kollektiv stemme via performance, korrespondance og politisk modstand. Det inkluderende, det omfavnende og det forkerteer de drivende kræfter i skriftkollektivet. BMS udgav i april 2016 værket Manifestation!Det er både en fysisk bog og et råbekor. Til efteråret udkommer de på Forlaget Arena.

Musikhuset i Aarhus lægger scene til fredag den 5. oktober, dagen efter er det på Posten i Odense og søndag den 7. oktober indtager kunstnerne Skråen i Aalborg.
Her får Helle, Bisse og Hassan selskab af forfatter Olga Ravn sammen med musiker Simon Littauer en anderledes, mere musikalsk oplæsning.

Digte og Lyd løb senest af stablen i efteråret 2017, hvor man kunne opleve Jørgen Leth, Capar Eric, Carl Emil Petersen og Naja Marie Aidt.

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind