Billedgalleri til:
Misundelse indtager Skives gader
<
/
>
I Skive er kunsten rykket ud blandt menneskene i byen. Dødssynden misundelse er en del af vores hverdag og noget, vi alle gør os skyldige i.
Foto: Katja Bjørn
Mellem Skive Kirke og Vor Frue Kirke ligger to åbne grave. Det er Katja Bjørns 'The Pleasure of Envy', der viser misundelsens destruktive væsen.
Foto: Katja Bjørn
Adam og Eva fik to sønner, Kain og Abel. Abel ofrede sit førstefødte lam og Gud blev glad. Kain ofrede afgrøder fra sin jord, men Gud tog ikke imod dem. Kain slog Abel ihjel, og misundelsen kom ind i verden.
Foto: Katja Bjørn
Katja Bjørn er uddannet cand.mag. i religions- og kunsthistorie og trækker på de mange klassiske symboler og myter i sin fortolkning af misundelsen.
Foto: Katja Bjørn
Blikket er rettet mod skakten, og spørgsmålet rumsterer: 'Hvor meget har min nabo?'
Foto: Katja Bjørn
Der er visse tidspunkter i løbet af værket, hvor manden og kvinden næsten kommer i kontakt med hinanden, men misundelsen står i vejen.
Foto: Katja Bjørn
I SønderCenteret bliver værket 'Envy my Beloved' projiceret op i kuplen, og indkøbscenteret bliver forvandlet til et kirkerum.
Foto: Katja Bjørn
Inspirationen fra kunsthistorien er tydelig i 'Envy my Beloved', hvor klassiske symboler og kompositioner gentages og fordrejes.
Foto: Katja Bjørn