Tag hunden med i biografen Øst for Paradis

Tag hunden med i biffen

Kort og godt Skrevet af: David Madsen 16 May 2019

Tag hunden med i biffen

Biografen Øst For Paradis i Aarhus holder den 18. maj hundebio med mulighed for at opleve det chilenske skatermiljø med hundeøjne i Iván Osnovikoff og Bettina Peruts dokumentarfilm Los Reyes
Tag hunden med i biffen</br>Se chiles skatere fra hundeperspektiv i dokumentarfilmen Los reyes.</br>Foto: PR-foto
Foto: PR-foto
Se store billeder her →
Se chiles skatere fra hundeperspektiv i dokumentarfilmen Los reyes.

Kan man lære noget om en by ved at zoome ind på to herreløse hunde på en skaterbane? Svaret er ja, når man som i dokumentarfilmen Los reyes, på dansk kongerne, lusker med hundene rundt og opsnapper de unge chileneres samtaler om hverdagsliv, weekend-eskapader og forældreproblemer.

I Øst For Paradis i Aarhus kan man endda også opleve filmen i selskab med sin egen hund lørdag den 18. maj.

Det chilenske instruktørpar Iván Osnovikoff og Bettina Perut, som står bag filmen har altid arbejdet med Chiles samfund og politiske miljøer i deres dokumentarfilm. Med Los reyes ønskede de at komme tæt på skatermiljøet i Santiagos ældste skaterpark. Men da de gik igang med optagelserne, fandt de ud af, at skaterne ingen interesse havde i at deltage. I stedet fandt parret to overraskende hovedpersoner i gadehundene Football og Chola. For mens skaterne kom og gik på må og få, så holdt de to gadekryds deres daglige legen og laden inden for skaterparkens område. Dokumentarfilmen er skabt på baggrund af to års optagelser af hundene.

Hundenes gøen, som i de fleste gadebilleder ligger i baggrunden sammen med bil- og gadestøj, bliver i filmen trukket frem i forgrunden, mens skaterne snakker om kærlighed, venskaber og ungdomslivet i Santiago.
På den måde bliver de to hunde vores observatører, og mens menneskenes liv udspiller sig, fastholder de to hunde rutinerne med stor nysgerrighed og humør.

Hvis du blot er nysgerrig efter at se, hvordan en biografsal fyldt med hunde ser ud, er det ikke et krav, at tage en hund med for at deltage i arrangementet. Øst For Paradis byder også på forfriskninger i form af sangria, mens de lover en overraskelse til de firbenede. De viser også filmen i en sal, som er helt hundefri.

 

Se mere og bestil billet hos Øst for Paradis

Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind