Bora Bora fejrer 10 års jubilæum med canadisk mesterkoreograf
OmtaleSkrevet af: Fine Spind10. maj 2022

Bora Bora fejrer 10 års jubilæum med canadisk mesterkoreograf

Fra den 30. maj til 1. juni er det muligt at opleve et af de helt store internationale dansenavne i Danmark. Canadiske Marie Chouinard besøger Aarhus med ”Radical Vitality” for i tre dage at fejre dansescenen Bora Boras 10 års jubilæum
Bora Bora fejrer 10 års jubilæum med canadisk mesterkoreograf</br>Radical Vitality. Dansere: Catherine Dagenais-Savard, Sacha Ouellette-Deguire</br>Foto: Sylvie-Ann Paré
Radical Vitality. Dansere: Catherine Dagenais-Savard, Sacha Ouellette-Deguire
Foto: Sylvie-Ann Paré
Siden canadiske Marie Chouinard gik på scenen i 1980, drak et glas vand og urinerede i en spand, har hun igennem hele sin karriere som koreograf skabt en imponerende række værker. Fra ballet på krykker, over simuleret masturbation, til store koreografier for eksempel med afsæt i maleren Hieronymus Bosch.

Der er derfor glæde, legende provokation, humor, underfundighed og vellyst på programmet, når hun kommer til Aarhus mellem den 30. maj og 1. juni med forestillingen ”Radical Vitality”.

Vital danserus

Marie Chouinard er inviteret til Danmark for at fejre den århusianske dansescene Bora Boras ti års jubilæum over tre aftener.

”Det har været ti fantastiske år i et hæsblæsende tempo, i en rus af dans og engagerede publikummer. Det samme gælder Marie Chouinards 'Radical Vitality”, som samler flere af koreografens geniale, intime scener fra flere årtier tilbage, siger Bora Boras kunstneriske leder Jesper de Neergaard og tilføjer:

”Det er ikke bare tilbageblikket, vi gerne vil fejre vores jubilæum med, men netop den vitalitet, som Marie Chouinard er eksponent for, og som vi gerne vil låne til jubilæet som sindbillede på vores alle sammens Bora Bora. Vi håber, at publikum vil more sig og nyde denne unikke danseoplevelse.”

En Michelinmenu af dans

Forestillingen ”Radical Vitality” er i sig selv en fejring af hele Marie Chouinard kunstneriske virke idet den består af dele af forestillinger fra hele hendes karriere. De særligt udvalgte soli og duetter fra hendes 28 års arbejde spiller sammen på en ny måde, hvor hun går helt tilbage til rødderne og livskraften og giver dem nyt liv. At se ”Radical Vitality” er som at spise en Michelin menu og nyde hver delikat bid, der tilsammen skaber den fulde oplevelse. Forestillingen blev oprindeligt vist ved åbningen af Venedig Biennalen i 2018.

Efter de tre dage i Aarhus har kompagniet udvidet sit besøg i Danmark, så forestillingen også præsenteres på Bellahøjs Friluftscene den 6. og 7. juni til glæde for det københavnske publikum under teaterfestivalen CPH Stage. Compagnie Marie Chouinard kommer til Danmark efter optrædener i Paris og Budapest.

Læs mere på www.bora-bora.dk

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind