En enorm bølge af international eksperimenternede scenekunst i Vordingborg
NyhedSkrevet af: Fine Spind19. aug 2021

En enorm bølge af international eksperimenternede scenekunst i Vordingborg

Vordingborg bliver i den kommende uge sat på den anden ende, når byen bliver fyldt med ekseprimenterende scenekunst under Waves-festivalen. Det er 30 år siden den første gang blev afholdt og i år byder den både på eksperimenterende akrobatik og Charlie Chaplins barnebarn
En enorm bølge af international eksperimenternede scenekunst i Vordingborg</br>Lørdag den 28. august kan publikum opleve Charlie Chaplins barnebarn Aurélia Thierrée på Vordingborg Teater i forestillingen BELLS AND SPELLS.</br>Foto: PR-foto / Waves festival -Richard Haughton
Lørdag den 28. august kan publikum opleve Charlie Chaplins barnebarn Aurélia Thierrée på Vordingborg Teater i forestillingen BELLS AND SPELLS.
Foto: PR-foto / Waves festival -Richard Haughton
Eksperimenterende performanceteater og gadeteater fylder den kommende uge gader og sale i Vordingborg. Her står egnsteatret Hvis man kommer forbi Vordingborg i perioden 22.-28. august kan man næsten ikke undgå at bemærke WAVES Festivals tilstedeværelse. For festivalen kommer til at fylde godt op i bybilledet med scenekunst i parker og gader, på pladser og torve. Cantabile 2 står igen bag Waves Festivalen, som de holdt første gang for 30 år siden i 1991. På festivalen præsenterer de forestillinger med de nyeste strømninger indenfor international scenekunst. Festivalen har både et indendørsprogram med forestillinger, hvor man skal have billet til nogle af dem, og et udendørsprogram med et væld af gratis forestillinger og performances.
En enorm bølge af international eksperimenternede scenekunst i Vordingborg</br>Claudio Stellato</br>Foto: Pierre Rigo
Foto:

Gratis forestillinger

Festivalens udendørsprogram inkluderer flere end 30 gratis forestillinger, hvoraf flere er velegnede for børn. Der bydes på akrobatik, komik, musik, ekspressiv dans og fysisk teater, der kræver stor styrke og stærk balance. Fælles for mange af de gæstende kompagnier er, at de inddrager publikum i forestillingen, bland andet. inviteres publikum med på vandringer i naturen, hvor alle sanser vækkes til live.

Alle forestillingerne foregår i centrum af Vordingborg med gåafstand mellem de forskellige venues, hvilket er med til give en oplevelse af, at hele byen lever i festivalperioden.

”Waves sætter Vordingborg på det kulturelle Danmarkskort. Det er stor en begivenhed, der vækker interesse bredt i Danmark, men også uden for landets grænser. Vi er stolte af, at vi har en festival af international karakter, der forvandler Vordingborg by til en levende teaterscene spækket med unikke oplevelser” siger borgmester i Vordingborg Kommune, Mikael Smed.
En enorm bølge af international eksperimenternede scenekunst i Vordingborg</br>I Remember Heaven is far away the Earth too</br>Foto: Laurent Padiou
Foto:

Akrobatik og Charlie Chaplins barnebarn

Der er blandt andet mulighed for at opleve akrobatik på en helt anderledes måde på festivalen. I tre forestillinger af tre forskellige kompagnier, kan du opleve hvordan de bruger kroppens styrke og timing, til at fortælle gribende historier med dans, stunts og akrobatik. Det er i forestillingen Boate af Cirque Rouages, som kan ses onsdag 25. og torsdag den 26 i Valdalsparken, forestillingen Meeting Point af ertza fredag den 27. på ruinterrænet og lørdag den 28. i Valdalsparken, og forestillingen Optraken af Galactik Ensemble fredag den 27. i Valdalsparken og lørdag den 28. i Valdalsparken.

I Vordingborgs fungerende rådhussal kan man opleve en forestilling, der netop fokusere på fællesskab og tiden her efter coronapandemien. Det italienske kompagni Effetto Larsen inviterer publikum til at være medskabende i et kunstprojekt, som reflekterer over idealsamfundets opbygning. Pop Up Civilization er en publikumsinddragende performance, som er stærkt inspireret af Covid-19 pandemien og har fokus på ytringsfrihed og demokratisk dialog. Der er gratis entré til den forestilling.

Lørdag den 28. august kan publikum opleve Charlie Chaplins barnebarn Aurélia Thierrée på Vordingborg Teater i forestillingen BELLS AND SPELLS. Det er Chaplins datter Victoria Thierrée Chaplin – Aurélias mor – der har skrevet og instrueret forestillingen. I BELLS AND SPELLS mødes surrealisme med magi og mystiske hændelser med vidundere, når en kleptoman manipuleres af de objekter, hun har stjålet.

En stor del af Waves festivalen og teatret Cantabile 2s arbejde i det hele taget er de særlige publikumsinddragende Human Specific-forestillinger, som ligger Cantabile 2’s hjerte nær. Det er forestillinger, hvor publikum møder performerne på en anden måde end i traditionelle forestillinger. Ofte møder publikum performeren en til en - eller de møder en performer, som ikke spiller en egentlig rolle men inddrager publikum i et univers. Så på Waves-festivalen kan man som publikum også forvente scenekunstoplevelser, hvor man ikke bare sidder og ser på en scene.

Kunstneriske leder af Cantabile 2 og kurator for WAVES Festival Nullo Facchini, er lettet over, at det er blevet muligt at gennemføre festivalen: ”Når vi er på festival, bliver vi naturligt en del af en større sammenhæng, større cirkler, og det har vi savnet under corona-pandemien. Med festivaloplevelsen kommer vi ud af vanen med kun at tænke på os selv og vores, og vi får den stærke følelse af at være en del af det store menneskelige fællesskab.”

Den 28. august, efter mørkets frembrud, afsluttes festivalen på Slotstorvet med den spektakulære forestilling The Tree of Life af det franske kompagni Planete Vapeur. Med flot lyssætning, kraftfuld livemusik, dansere og akrobater på jorden og i luften i det enorme livets træ, er der lagt op til en stor oplevelse for de mange tusinde tilskuere, der plejer at strømme til festivalens afslutningsforestilling.

Festivalen byder også på et branceprogram, hvor teaterprofessionelle, virksomheder, organisationer, studerende og forskere kan mødes og vidensdele fra branchen.
 

Fakta

Det fulde program for festivalen og praktisk information kan findes på festivalens hjemmeside www.wavesfestival.dk
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind