Scenekunst for babyer, forældre og gravide under vandet på Teater får 302 på CPH STAGE
NyhedSkrevet af: Fine Spind11. maj 2021

Scenekunst for babyer, forældre og gravide under vandet

På Teater Får 302 viser de fra den 25. maj en forestilling, der er målrettet babyer, forældre og gravide
Scenekunst for babyer, forældre og gravide under vandet</br></br>Foto: PR-foto Myka - Nete Banke/Imperiet
Foto: PR-foto Myka - Nete Banke/Imperiet
Ny danseforestilling af MYKA inviterer babyer og deres voksne ind i et sanseligt og meditativt havunivers på Teater FÅR 302 med havdyr og plastikforurening. Ud over babyer fra 3-7 måneder og barselsforældre, er forestillingen målrettet gravide, som kan få en fælles scenekunstoplevelse med deres baby i livmoderen, sammen med deres partner. Forestillingen ‘‘Ocean'’ har premiere 25. maj på Teater FÅR302 og spiller som del af CPH STAGE.

‘Ocean'’s havlandskab beroliger nervesystemet og åbner op for vores sanselighed. Babyer og voksne kan glæde sig til en magisk og poetisk undervandsrejse ned på havets bund til danseforestillingen ‘Ocean' på Teater FÅR302. Her kan de opleve hvordan havets vægtløshed får tiden til at nærmest gå i stå, og hvor babyer og voksne kan give sig hen til den ro, havet kan give. Hvor fortid og fremtid smelter sammen i et utopisk univers og i en helt ny bølge som bevæger de kommende generationer ind i det ukendte.

Under overfladen i dette ‘Ocean' møder de to dansere, bølger, havplanter, selvlysende dybhavsvæsner og plastik i et helt nyt og forbedret økosystem. De kan mærke lyset, lyden og bevægelserne skylle ind over sig som bølger på en strand. Det er værd at bemærke, at man altså ikke skal rigtigt under vand, når man går ind til forestillingen - det er blot en illusion.

Babyer kan godt fornemme kvalitet

Bag forestillingen står koreograf My Grönholdt, som er kunstnerisk leder af dansekompagniet MYKA og senest udvalgt til Statens Kunstfond’s “Karriereprogrammet - Den Unge Kunstneriske Elite” i 2020-2022. My Grönholdt har tidligere skabt baby og småbørnsforestillingerne POLAR BEAR og NATTEN, og med ‘Ocean' er det første gang hun laver en forestilling både for babyer og gravide og baby i livmoderen. Ved siden af sit virke som koreograf er hun mor til tre børn, alle under 7 år.
“Babyer fortjener præcis som voksne og børnepublikum også scenekunst af høj kunstnerisk kvalitet som en del af deres hverdag og opvækst, og babyer vil blive inviteret ind i univers der fører deres sanser ind i det ukendte,” siger My Grönholdt.

Når hun skaber scenekunst for nyfødte ser hun på babyers udviklingstrin; hvor de er motorisk, og mentalt, og undersøger, hvor de er i deres udvikling og hvordan hun kan stimulere dem på det stade på babyens egne premisser, og samtidigt udfordre dem uden at overstimulere.

“I scenekunst for nyfødte er det vigtigt at gøre forældre afslappede og trygge – påvirke nervesystem, beroliges, så både forælder og baby bliver rolige og klar til oplevelsen.
Under forestillingen kan baby og forælder styrke tilknytningen mellem sig i et unikt scenekunstnerisk rum,” fortæller hun.

Plastikforurening og måske en grønnere fremtid

Plastikforurening af verdenshavene er et stigende problem, som vi skubber videre til de kommende generationer, hvis vi ikke allesammen ændrer adfærd.
Som research til forestillingen har danserne og koreograferne besøgt strande i ind og udlandet, samlet plastikaffald og undersøgt, hvordan plastik påvirker havene og havdyrenes liv. De håber at kunne være med til at vise nye veje for en grønnere fremtid og nedbringelse af plastikforurening med forestillingen.
Det afspejler sig også i forestillingens kostumer og scenografi, som er skabt af kunstnerduo’en Baum&Leahy, der i deres organiske og futuristiske univers arbejder med forestillingens grønne vision. De forsøger så vidt muligt kun at bruge materialer, der enten er genanvendte og genanvendelige, biologisk inaktive eller biologisk nedbrydelige.
De har blandt andet fået hjælp af virksomheden Plastix i Lemvig, der samler i omegnen af 50 ton plastik fiskenet og reb op om ugen og omformer det til plastik-granulater, der kan bruges til at lave nye elementer.
“Vi har også fået overskudsmateriale fra sejl-produktion i Nykøbing Sjælland og lokalt, tørret ålegræs. Vi håber at kunne give publikum oplevelsen af den mulige forvandling fra eksisterende plastaffald til nye objekter, der kan være et led i fremtidens mere bæredygtige cradle-to-cradle materiale-kredsløb,” fortæller Amanda Baum og Rose Leahy.

Fakta

Forestillingen spiller på Teater Får 302 i Toldbodgade 6, København K:
Tirsdag d. 25. maj kl. 11:00 (premiere) og kl. 13:00
Onsdag d. 26. maj kl. 11:00 og kl. 13:00
Torsdag d. 27. maj kl. 11:00 og kl. 13:00
Fredag d. 28. maj kl. 11:00 og kl. 13:00
Lørdag d. 29. maj kl. 11:00 og kl. 13:00
Søndag d. 30. maj kl. 11:00 og kl. 13:00
Tirsdag d. 1. juni kl. 11:00 og kl. 13:00
Onsdag d. 2. juni kl. 11:00 og kl. 13:00
Torsdag d. 3. juni kl. 11:00 og kl. 13:00
Fredag d. 4. juni kl. 11:00 og kl. 13:00
Lørdag d. 5. juni kl. 11:00 og kl. 13:00
Søndag d. 6. juni kl. 11:00 og kl. 13:00

For babyer fra 3-7 måneder og deres voksne, forældre på barsel, gravide (og gerne også de gravides partnere)
Publikum er velkommen til at sidde eller ligge ned og opleve forestillingen på deres helt egne premisser.
Varighed: Ca. 45. min.
Billet fra kr. 155 / kr. 40 via teaterbilletter.dk

Forestillingen er blevet til med støtte af: Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Island Connect residency program, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg og William Demant Fonden
Koncept: MYKA
Koreografi: My Grönholdt i samarbejde med de medvirkende
Scenografi og kostumedesign: Baum&Leahy i samarbejde med Emilie Alstrup
Musik og lyddesign: Erik Christoffersen
Dans: Julie Rasmussen & Vincent Jonsson
Lysdesign: Sonja Lea
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind