Nyt teater med VR, animation og gaming med klassisk scenekunst - Jakob Tekla Jørgensen
NyhedSkrevet af: Fine Spind13. apr 2021

Nyt teater kombinerer Virtual Reality, animation og gaming med klassisk scenekunst

Den dobbelt Reumert modtager Jakob Tekla Jørgensen er leder af det nye teater White Hole Theater i Viborg, som vil lave revolutionerende teater med nye medier
Nyt teater kombinerer Virtual Reality, animation og gaming med klassisk scenekunst</br>Det nye teater i Viborg White Hole Theater vil bruge Virtual Reality og gamingelementer sammen med klassiske teaterfortællinger</br>Foto:
Det nye teater i Viborg White Hole Theater vil bruge Virtual Reality og gamingelementer sammen med klassiske teaterfortællinger
Viborg kan nu præsentere byens helt nye teater, White Hole Theater. Den første smagsprøve på White Hole Theaters hybridscenekunst, Arnolds spådom, kan opleves på Stænderpladsen i Viborg fra den 18. til 20. juni. Det er en fortælling, der tager publikum med tilbage til vikingtiden. Det er en 10 minutter lang smagsprøve på den stort anlagte forestilling 3 Kings, der får premiere i 2024. Samme år har White Hole Theater ambitioner om at blive egnsteater.
Nyt teater kombinerer Virtual Reality, animation og gaming med klassisk scenekunst</br>Den dobbelte Reumert-vinder Jakob Tekla Jørgensen kommer til at stå i spidsen for White Hole Theater. </br>Foto: PR-foto / Have - Louise Dybbro
Foto:
Det nye teater vil kombinere tre teknologidrevne fortællegreb. De vil bruge Virtual Reality, som sprænger publikums oplevelse af tid og sted, Animation, som skaber hidtil usete verdener og gør animerede figurer til effektive og troværdige fortællemarkører. Endelig vil de også indrage publikum aktivt med gamingelementer, som skal gøre publikum til aktive deltagere i fortællingen.
Nogle publikummer vil stadig befinde sig i det fysiske teaterrum, mens andre vil være til stede i det virtuelle rum. Nogle vil være statister i historien, der udspiller sig, mens andre får afgørende indflydelse på handlingens forløb.

Det er den dobbelte Reumert-vinder Jakob Tekla Jørgensen, der står i spidsen for teatret. Han har tidligere været leder på Teater Nordkraft i Aalborg, hvor han høstede stor anerkendelse for opsætningen af Jakob Ejerbos nyklassiker, Nordkraft.

En midtjysk kommune med store teaterambitioner

Det er Viborg Kommune, der i første omgang sætter projektet ”White Hole Theater” i søen.
Teatret bliver en del af ’Viborg Visuals’, der samler animation med Viborg Kommunes øvrige visuelle satsninger som foto, film, XR og tegning i et helt nyt samarbejde på tværs af kultur, uddannelse og erhverv. På sigt er ambitionen, at teatret skal udvikle sig til et nyt egnsteater.

Teaterleder Jakob Tekla Jørgensen vil gerne sætte en ny dagsorden for udviklingen af scenekunst. Han vil i sit arbejde med det nye teater omfavne de nye digitale formaters særlige tiltrækningskraft.
”Hybridformatet gør det muligt at skabe scenekunst, som rummer helt nye elementer, der tilsammen vil definere og manifestere fremtidens dramatiske udtryk. Dermed bliver der sat en ny dagsorden for udviklingen af scenekunst, som forstår og omfavner de nye digitale formaters potentialer og særlige tiltrækningskraft,” siger han.

Ulrik Wilbek: ”Viborgs kreative drivkraft er blevet endnu større”

Med sin placering i Viborg vil White Hole Theater være en integreret del af byens højteknologiske og internationalt anerkendte animationsmiljø, der blandt andet også rummer en animationsskole.

Samtidig har byen med det tidligere egnsteater Carte Blanche gennem mange år demonstreret, at man i Viborg har særligt flair for at skabe teater, der bryder ud af scenekunstens traditionelle rammer. Satsningen på White Hole Theater ligger i naturlig forlængelse af Viborg Kommunes udnævnelse til UNESCO Creative City i kategorien Media Arts, som desuden tæller byer som Toronto, Lyon, Tel Aviv og Austin.

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, er stolt over etableringen af det innovative teater:
“Den kreative drivkraft var i forvejen markant i Viborg, men siden UNESCO-udnævnelsen er den blevet endnu større. Vi har i tiltagende grad kunnet mærke hvilken gennemslagskraft, vi har på den kreative front – både lokalt, nationalt og internationalt. I årtier har vi været på niveau med verdens allerbedste på animationsområdet, og det er med stolthed og spænding, at vi nu kaster os over denne revolution af scenekunsten.”

Se mere på https://www.whiteholetheater.dk/
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind