Danskernes historier om “at være sammen hver for sig” Nørrebro Teater, Nationalmuseet
NyhedSkrevet af: Fine Spind22. mar 2021

Danskernes historier om “at være sammen hver for sig”

Nørrebro Teater lader Lene Maria Christensen, Preben Kristensen og Mathias Bøgelund læse Danskeres private fortællinger om at leve i en coronatid op online på torsdag den 25. marts
Danskernes historier om “at være sammen hver for sig”</br>Nationalmuseet og Nørrebro Teater har sammen med Danmark fortæller indsamlet Danskeres coronahistorier</br>Foto: PR-foto / Nørrebro Teater
Nationalmuseet og Nørrebro Teater har sammen med Danmark fortæller indsamlet Danskeres coronahistorier
Foto: PR-foto / Nørrebro Teater

Sammen hver for sig - ja det er vi vist allesammen ved at være godt og grundigt trætte af at være. Den største floskel, men samtidig også et udtryk for kulturlivet og manges ihærdige forsøg på at skabe nærvær i en tid, hvor vi mest ses med vores kære gennem en skærm og hvor kunst og kultur er resulteret til hjemme-sysler.

Nørrebroteater har i samarbejde med Nationalmuseet og projektet Danamark Fortæller indsamlet danskeres personlige fortællinger om at leve midt i en verdenomspændende epidemi. For hvordan var det egentlig det ændrede vores liv, da den virus ikke længere bare var noget vi hørte om fra Asien. Hvad skete der i almindelige danskeres liv, da skolerne sendte eleverne hjem, cafeerne lukkede og de fleste blev tvunget til at arbejde hjemme. Det har de gjort under netop titlen Sammen hver for sig.

Den 25. marts kl. 17 inviterer teatret til oplæsning af en række af fortællingerne. Det foregår helt i takt med tidsånden online. Det er Lene Maria Christensen, Preben Kristensen og Mathias Bøgelund, der læser op og man finder det på Nørrebro Teaters facebookside.

Samarbejdet har allieret sig med Thomas Buttenschøn, som vil bruge dem som inspiration og fundament til en ny forestilling på teatret, som vil få premiere i den næste teatersæson.
Men inden verden kommer så langt, så er holder teatret en gratis live reading - altså sådan en, hvor man får lov til at komme ind på teatret og se rigtige mennesker på scenen - den 27. maj kl 17.

Teaterdirektør Mette Wolf ser Sammen hver for sig som en måde at give publikum en enestående mulighed forat være med fra den spæde ide til den endelige forestilling.

Hun fortæller:
“Det bliver en komedie skabt med hele Danmark som medforfattere. Men det er også et unikt samarbejde, der baner vejen for en nyskrevet og aktuel samtidskomedie, der får et liv og et efterliv uden for teaterscenen.”

Fakta:

Den 25. marts kl. 17.00 online reading af danskeres coronahistorier på Nørrebro Teaters Facebookside

Gratis billetter til Nørrebro Teaters live reading den 27. maj, fås her: https://www.nbt.dk/forestillinger/sammen-hver-for-sig/

Danmark fortæller, som sammen med Nørrebro teater og Nationalmuseet har indsamlet danskeres historier er et samarbejde mellem Dansk Folkeoplysnings Samråd og Nordic School of Arts and Health
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind