Åbn lågen til fire julehemmeligheder i Teater Filurens adventsforestillinger
NyhedSkrevet af: Julie Margrethe Nyrup02. dec 2020

Åbn lågen til fire julehemmeligheder i Teater Filurens adventsforestillinger

Åbn lågen til fire julehemmeligheder i Teater Filurens adventsforestillinger</br></br>Foto: PR-foto / Teaterhuset Filuren
Foto: PR-foto / Teaterhuset Filuren

Børnenes jul er fuld af store følelser og forventningens magi. Spændingen stiger dag for dag, og luften er fuld af granduft og hemmeligheder. Vi tæller ned med kalenderlys, adventskrans, julekalendere og alle traditionerne, som nu hører julemåneden til.
I år bidrager Teaterhuset Filuren i Aarhus til nedtællingen med de fire adventsforestillinger ‘Hemmeligheder’. Her kan børn og deres voksne opleve fire helt nye fortællinger om julens hemmeligheder hos de fire børn Sarah, Lea, Ahmad og Noah. Alle familier er forskellige, og det samme er deres jul. Alle har deres egne julehemmeligheder.


Forestillingerne er skrevet af forfatter Louise Juhl Dalsgaard. I den kommende weekend åbnes dørene til den anden låge i adventskalenderen på Filuren. Bag den skal vi møde et barn, som er dygtig til mange ting; til at sætte sine ting på plads i opvaskemaskinen og finde sit eget tøj helt uden at spørge om hjælp. Men der er bare tit nogle, der blander sig, og så bliver man forvirret og glemmer, hvor man er nået til. Så savner man de dage, hvor der bare var god tid til det hele. Ligesom når Mormor var den, der havde hentet en, og havde tid til både klejner og til at tage opvasken i hånden, selvom der findes en opvaskemaskine.

Hver weekend byder på en ny forestilling på Filurens scene i Musikhuset. Forestilling kan opleves opleves hver for sig, men man kan også komme på besøg i et nyt univers hver weekend og få alle hemmelighederne med. Forestillingerne er egnet for børn fra fire år og op.


Instruktion og iscenesættelse: Isabelle Reynaud, Tekst: Louise Juhl Dalsgaard, Scenograf: Morten Kamuk Andersen, Skuespiller: Anders Vølpert Momme.

Facebook
Del på facebook

Julie Margrethe Nyrup

Kulturjournalist
Julie Margrethe Nyrup er uddannet cand. mag. kunsthistorie med bachelor i Æstetik og kultur og Museologiske studier. Hun er museumsnørd og holder altid øje med, hvad der sker på den danske udstillingsscene. Hun er vild med det meste, men synes især det er fedt når kunsten trækker tæppet væk under gængse fortællinger og gør opmærksom på alternative perspektiver og oversete strukturer.
Se Julies artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind