Stor hyldestforestilling til C.V. Jørgensen Aarhus Teater

Stor hyldestforestilling til C.V. Jørgensen på Aarhus Teater

Kort og godt Skrevet af: Elisabeth Saugmann 13 Aug 2020

Stor hyldestforestilling til C.V. Jørgensen på Aarhus Teater

Stor teaterhyldest til C.V. Jørgensen Aarhus Teater har i samarbejde med Aveny-T premiere på Teaterkoncerten C.V. Jørgensen den 14. august. Det er en hyldest til sangeren og sangskriveren med det giftige blik for dansk sindelags egoistiske bagside
Stor hyldestforestilling til C.V. Jørgensen på Aarhus Teater</br>Tue West står på scenen i teaterkoncerten C.V. Jørgensen</br>Foto: PR-foto / Aarhus Teater - Emilia Therese
Foto: PR-foto / Aarhus Teater - Emilia Therese
Se store billeder her →
Tue West står på scenen i teaterkoncerten C.V. Jørgensen
Endelig endelig sker det noget på de skrå brædder. Den 14. august er der premiere på Teaterkoncert C.V. Jørgensen på Aarhus Teater. Forestillingen er en samproduktion mellem Aveny-T og Aarhus Teater, og var oprindeligt planlagt til at få premiere på Aveny-T i København den 1. maj som en hyldest til C.V. Jørgensen i forbindelse med hans 70-års fødselsdag 9. maj. Det satte Covid-19 dog en stopper for. Den unikke forestilling, som er baseret på C.V. Jørgensens fornemme sangkatalog, er altså skabt på Aveny-T midt i en corona-tid, og nu slippes forestillingen så løs på Aarhus Teater, som samtidig åbner for den første store teaterpremiere i Danmark siden Corona-nedlukningen i marts. Som noget nyt spiller teaterkoncerten først hjemme på Frederiksberg i København i foråret 2022.
Foto: PR-foto / Aarhus Teater - Emilia Therese
Foto: PR-foto / Aarhus Teater - Emilia Therese

Teaterkoncert C.V. Jørgensen om sangeren og sangskriveren med det giftige blik for dansk sindelags egoistiske bagside, er skabt af instruktør Nikolaj Cederholm og musikalsk arrangør Kåre Bjerkø, der i 1994 opfandt teaterkoncerten som genre med Teaterkoncert Gasolin. Denne gang byder de på et nyt, intimt greb, fremført af performere, der både synger og spiller. Blandt andre Tue West, Mark Linn, Nive Nielsen, Simone Tang og Emil Prenter, der er ny skuespiller i Aarhus Teaters ensemble.

I Jon Stephensens scenografi kan man opleve 28 poetiske og ikoniske sange af C.V. Jørgensen, der betragtes som en af de største danske sangskrivere nogensinde. Carsten Valentin Jørgensen har i flere generationer beriget os med røde-hvide melankolske glimt. Hvem kender ikke sangene om sommersøndage på Bellevue og alle de andre ørehængere som f.eks ”Det Si’r Sig Selv”.

Han debuterede i 1974 og fik sit store gennembrud med 1977, og rammer stadig flere generationer. Karrieren igennem har C.V. Jørgensen genopfundet sig selv og prøvet kræfter med sumprock, latinjazz, folk, funkrock, country, elektroniske keyboards, religiøse motiver og verdensmusik .Også vor tids unge har et ømt spot for hans enkle og poetiske tekster om menneskelig (sam) eksistens i det ganske almindelige hverdagsliv. Altid med en kritisk kritisk kant. Måske derfor er hans sange efter 50 år så aktuelle, at han forrige år fik revet alle billetterne væk til den første turné i otte år.

” Forsalget til Teaterkoncert C.V. Jørgensen er gået så godt, at Aarhus Teater allerede har åbnet to 'hviledage' for at imødekomme efterspørgslen, så Coronakrisen har ikke skræmt publikum væk,” fortæller Allan Aagaard, administrerende direktør på Aarhus teater. Og han tilføjer, at alt er pakket ind i et så Corona-sikkert setup som muligt, så publikum kan føle sig trygge under hele teaterbesøget. ”Vi garanterer, at alle forestillinger i sæson 20/21 vil blive gennemført i overensstemmelse med anbefalinger og påbud og vi vil gøre, hvad vi kan for at det opleves trygt at gå i teatret. Skulle det i løbet af sæsonen blive nødvendigt at aflyse forestillinger, vil de berørte gæster naturligvis få mulighed for at få refunderet deres billetter. Vi refundere også billetten indtil 24 timer før en forestilling, hvis man er syg, og bange for at smitte andre, så man må melde afbud.”

Mere på aarhusteater.dk/covid19. På Aarhus Teaters hjemmeside kan man også kaste sig ud i en CV Jørgensen Quiz eller lytte til originalerne af de sange, der fortolkes i Teaterkoncert C.V. Jørgensen. Du kender flere end du tror.

Fakta:

‘Teaterkoncert C.V. Jørgensen' har premiere på Aarhus Teater fredag den 14. august

Tekst og musik C.V. Jørgensen
Koncept og iscenesættelse Nikolaj Cederholm
Musikalske arrangementer Kåre Bjerkø
Scenografi Jon Stephensen
Lysdesign Jonas Bøgh & Sune Verdier
Kostumer Line Bech
Koreografi Anja Gaardbo
Medvirkende Nive Nielsen, Nana Schwartzlose, Carl-Christian Riestra, Tue West, Simone Tang, Johan Klitgård, Mark Linn, Emil Prenter, Siff Vintersol

 

Læs også: Nive Nielsen, et stjerneskud over Grønland

Del på facebook
Facebook

Elisabeth Saugmann

Journalist
Elisabeth er kulturjournalist og forfatter. Hun har tidligere været ansat i DR, på JyllandsPosten og Berlingske Media.

Hun har udgivet følgende bøger:
Musikkens førstedamer
Lidt hippie er nan vel altid
Super Mouse og Fejlfinderne
Prins Henrik
Samt bidraget til flere antologier
Se Elisabeths artikler her →
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind