OpdagElse | Teater Hund | Anemone Teatret | børn 2-5 år

På opdagelse med dit indre legebarn

ArtikelSceneSkrevet af: Ida Fredericia24. feb 2015
Teater Hund har skabt en forestilling om at undersøge, opdage og være nysgerrig. Og det kan både børn og voksne være med på. OpdagElse spiller nu på Anemoneteatret i København

Else har pakket sin rygsæk og er på egen hånd gået på opdagelse. På sin vej finder hun en mystisk maskine. Den er værd at undersøge! Nysgerrigt begynder Else at pille og prikke til maskinen som både kan spille musik, lyse og bevæge sig. Men maskinen er også en drillepind, og det er ikke til at regne ud, hvad den kan finde på.
Humor er en vigtig del af OpdagElse.
Foto: Pr-foto/ Teater Hund - Søren Meisner
Toårige kan være bange for noget, indtil de treårgie begynder at grine.
Foto: Pr-foto/ Teater Hund - Søren Meisner
OpdagElse er en fantasifuld forestilling som instruktør Methe Bendix og skuespiller Anne Dalsgaard har leget og improviseret sig frem til, motiveret af deres egen nysgerrighed og indre legebørn. Teater Hund har før lavet forestillinger om størrer temaer, som platons hulelignelse, hvordan det er at konkurrere og om at savne sin far. I OpdagElse har Teater Hund givet sig selv lov til at lege hele forestillingen frem og vise alle de sjove idéer, de er kommet frem til. De voksne får lov til at finde deres eget indre legebarn frem og genopdage, hvordan det var at være lille. Og selv de voksne kan have brug for nysgerrighed og at gå på opdagelse.

3-årige gør 2-årige modige
Forestillingen henvender sig til børn fra 2 – 5 år og deres voksne. Teater Hund har tidligere kun lavet forestillinger ned til treårsalderen, men med OpdagElse vil de gerne have endnu yngre børn i teatret.
Skuespiller Anne Dalsgaard har leget sig frem til den endelige forestilling sammen med instruktøren.
Foto: Pr-foto/ Teater Hund - Søren Meisner
OpdagElse er en hyggelig forestilling.
Foto: Pr-foto/ Teater Hund - Søren Meisner
“Det er nogle helt forskellige ting 2-årige og 3-årige reagerer på. De 3-årige kan synes noget er sjovt, som de 2 årige i stedet bliver bange for,” fortæller instruktøren Methe Bendix. ”Derfor har vi arbejdet rigtig meget med prøvepublikum for at se, hvordan de små reagerer på vores forestilling. Vi har også fået hjælp fra rytmikpædagogen Grete Møller Andersen. Hun har kunnet sige; det der er mere for de 1 årige, mens det der vil de 2 årige synes er sjovt. Vi har fundet ud af, at det er vigtigt at lave et trygt rum, og at det virker at blande de forskellige aldersgrupper. Når de 2 årige ser, at de 3 årige griner, tør de også selv.”

Hyggeligt og trygt Forestillingen er dog ikke kun til de 2-3 årige, det en fælles oplevelse for hele familien, som alle kan blive fornøjet af.“Humor kan være en enorm frigørende kraft”, fortæller Methe Bendix. “ Vi prøver at lave noget sjovt for både børn og voksne, så børnene og deres forældre kan få en fælles oplevelse. Så er det ikke bare børnene, som morer sig, mens forældrene ser til.” Både børn og voksne griner i salen, da jeg er inde at se forestillingen, og jeg fornemmer det hyggelige og trygge rum.

OpdagElse er en sød og fantasifuld forestilling for hele familien og især de små. 

OpdagElse spiller på Anemone Teatret til den 8. marts
Se spilletidspunkter i Fine Spinds kalender
Instruktør Methe Bendix mener, at humor er en frigørende kraft.
Foto: Pr-foto/ Teater Hund - Søren Meisner
Facebook
Del på facebook

Ida Fredericia

Skribent
Ida Fredericia er uddannet BA i Teatervidenskab og Dansevidenskab og har arbejdet med dans og teater i alle afskygninger. Hun er vild med poetisk børnekultur, som formår at fange de mindste uden for megen ramasjang. Ida beskæftiger sig også med børnekultur uden for skrivebordet, hun har bl.a. medvirket i flere børneforestillinger og underviser i dans og ballet for børn. Udover Fine Spind har Ida skrevet for bl.a. Terpsichore, MagasinetKBH, Kulturkongen og administerer til daglig teaterbloggen Kulturshot.dk
Se Idas artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind