Citroner i vand Det Lille Teater | Teater for små børn

En citronmåne fuld af farver og musik

ArtikelSceneSkrevet af: Ida Fredericia03. feb 2016

Citroner i vand er en rejse i farver og musik. I forestillingen forandrer citroner sig fra en sur og bitter frugt til en skattekiste af fantasifulde finurligheder

Foyeren på Det Lille Teater har forandret sig til en citronplantage. Solgule forhæng dækker væggene imellem de lysende citrontræer. Jeg kan dufte en snert af citron i luften. Midt i det hele, venter en gruppe 3-4 årige unger spændt. Om lidt åbnes dørerne til Det Lille Teaters farverige og fantasifulde Forestilling; Citroner i vand.

Dufte og sød musik i luften

På den meget smalle scene balancerer de tre skuespillere foran det gule fortæppe. De har fundet et lille citrontræ, og det dufter noget så vidunderligt. Skuespillerne indsnuser duftene, som udvikler sig til en lille melodi. Børnene snuser med. Træet plantes på toppen af fortæppet, og lange lysende rødder danser ned over fortæppet. Fundamentet er lagt. Fortæppet går langsomt op og afslører en farverig citronlund, med sandbanker og floder.

LÆS OGSÅ: PORTRÆT AF ALBERTE: “JEG FANDT MIN FARS KREATIVITET I MIG SELV”

Citroner i vand er en forestilling for de 2-4 årige.
Foto: PR-foto / Det Lille Teater – Karoline Lieberkind
Citroner er fulde af musik på Det Lille Teater.
Foto: PR-foto / Det Lille Teater – Karoline Lieberkind

Citroner er da slet ikke sure


Her er vand og sand og en blå himmel med citroner, som lyser som citronmåner og –sole. Under sandet gemmer sig citroner, der spiller musik og kan lyse. Spillerne trutter løs på citronerne og fremkalder en legende melodi. Timingen er spot on, og jeg undrer mig over, om der virkelig kommer musik ud af citronerne, eller om det bare er et teknisk tryllenummer.

Der er ikke grænser for, hvad citronerne kan sætte igang. Spillerne danser med dem, rasler med dem og spiller med dem. Den solgule frugt bliver udforsket fra alle tænkelige vinkler og sætter fantasien igang. Der duftes til citronerne, lyttes til citronerne og mærkes på citronerne – alle sanser er i spil i dette farverige univers. Børnene hopper i sædet, og kommer med små udråb. Denne frugt er da slet ikke sur; den er glad og legende.

LÆS OGSÅ: GOD UNDERHOLDNING I DRIVE-IN FOR LADCYKLER

Citroner kan sætte alt igang på Det Lille Teater.
Foto: PR-foto / Det Lille Teater – Karoline Lieberkind
Scenografien er fyldt med tekniske trylletricks.
Foto: PR-foto / Det Lille Teater – Karoline Lieberkind

Hemmelige rum og trylleri

Scenografien af Julian Juhlin Toldam er overdådig. Den er fyldt med farver; solgul, azurblå og pink som candyfloss. Der bruges mange lag og materialer; vand og sand, som krydres med tekniske tryllekunstner. Som når en stor gul citron danser over scenen, eller når et citrontræ slår rødder, der kravler ned ad scenetæppet. Det er en skattekiste af hemmelig rum og overraskelser, som skaber et vidunderligt univers.

Til sidst planter de tre skuespillere endnu et citrontræ i teatrets fiktive citronlund. Det sætter rødder, som vokser og gør træet stærkt, så det kan give endnu flere frugter. I sådan en kold tid gør det godt med lysende solgule citroner.

Fakta:

Citroner i vand spiller på Det Lille Teater.
Se hvornår i Fine Spinds kalender


Aldersgruppe: 2-4 år.

Koncept og instruktion: Charlotte Munksø

Kostumer og scenografi: Julian Juhlin Toldam

Medvirkende: Nanna Skaarup Voss, Sicilia Gadborg Høegh, Jens Gotthelf.

Facebook
Del på facebook

Ida Fredericia

Skribent
Ida Fredericia er uddannet BA i Teatervidenskab og Dansevidenskab og har arbejdet med dans og teater i alle afskygninger. Hun er vild med poetisk børnekultur, som formår at fange de mindste uden for megen ramasjang. Ida beskæftiger sig også med børnekultur uden for skrivebordet, hun har bl.a. medvirket i flere børneforestillinger og underviser i dans og ballet for børn. Udover Fine Spind har Ida skrevet for bl.a. Terpsichore, MagasinetKBH, Kulturkongen og administerer til daglig teaterbloggen Kulturshot.dk
Se Idas artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind