Muren på Randers Egnsteater: Vi bygger mure i stedet for at skabe forståelse

Muren på Randers Egnsteater: Vi bygger mure i stedet for at skabe forståelse

ArtikelSceneSkrevet af: Fine Spind28. aug 2018

Kurt Bremerstent har skabt en forestilling om Berlinmuren til børn på Randers Egnsteater. Han mener, at teater kan være et godt udgangspunkt for at tale om nogle af de store problemer i verden

Man kan sagtens lave teater om storpolitik til børn. Det mener instruktør Kurt Bremerstent, der lige nu er aktuel med forestillingen Muren på Randers Egnsteater.

“Lige nu er der flere end 70 mure og hegn rundt om i verden, der adskiller folk. Så selv om vi burde være blevet klogere, er der en tendens til, at vi bygger mure i stedet for at skabe forståelse,” siger han.

At det lige blev Berlinmuren, der blev omdrejningspunktet for den nyeste forestilling fra Kurt Bremerstents hånd, skyldes ifølge den garvede skuespiller og instruktør blandt andet den nuværende situation i verden.
Foto: Topfoto: PR-foto / Randers Egnsteater - Martin Gundesen
Foto: Topfoto: PR-foto / Randers Egnsteater - Martin Gundesen

En far, der blev væk

I Muren begynder historien dagen før, Berlinmuren delte en by i to. Den seksårige dreng Heinrich bor sammen med sin mor og far i Østberlin. Hans far er ved et tilfælde i Vestberlin, og familien bliver derfor splittet. Gennem forestillingen følger vi konsekvenserne af adskillelsen af far og søn.

“Det er selvfølgelig et emne, som kan være svært at forstå for børn - og sådan set også for voksne. At bygge en mur som Berlinmuren taler jo imod al sund fornuft, og det får nogle enorme konsekvenser for helt almindelige mennesker,” siger Kurt Bremerstent.

Grundlæggende historie om adskillelse

Han mener, at teater kan være et godt udgangspunkt for at få en snak om nogle af de svære og tilsyneladende uforståelige ting i veden. Han fortæller:

“Det er grundlæggende en historie om adskillelse, og det kan de fleste relatere til på den ene eller anden måde.”

Scenografien i Muren består af tre store skabe og ikke andet. Undervejs gør de store møbler det ud for blandt andet Berlinmur, dagligstue og fængsel.

Stykket er skrevet af den prisbelønnede dramatiker Andreas Garfield, der før har skrevet for Randers EgnsTeater. Blandt andet står han bag Elefantmanden, der blev nomineret til Årets Reumert i 2012 og vandt Børneteaterprisen samme år. Det er også ham, der har skrevet årets juleforestilling på teatret, Historien om Bella, der spiller til december.

Fakta:

Muren spiller både i august 2018 og til marts 2019 på Randers Egnsteater for Randers Kommunes 5. og 6. klasses elever som en del af ”En til alle”- ordningen, hvor alle børn i Randers Kommune, fra de starter i vuggestue til de går ud af folkeskolen, er sikret en professionel scenekunstoplevelse om året.

Muren spiller også på Horsens Teaterfestival den 14. og 15. september. Og i sæson 2019/2020 kommer forestillingen på plakaten på Randers Egnsteater i en længere periode.

De elleve forskellige roller i ”Muren” spilles af blot tre skuespillere. Det er Lisbeth Knopper fra teatrets faste ensemble, Erik Viinberg, der er en gammel kending i byen og på teatret, samt den unge skuespiller Davis Elnebo, der blev færdiguddannet i 2015 fra Den Danske Scenekunstskole

Producent: Randers EgnsTeater
Medvirkende: Lisbeth Knopper, Erik Viinberg, David Elnebo
Instruktør: Kurt Bremerstent
Dramatiker: Andreas Garfield
Scenograf: Laura Rasmussen
Komponist: Claus Carlsen
Lysdesigner: Mia Jandje Willet
Topfoto: PR-foto / Randers Egnsteater - Martin Gundesen
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind