Morgendagens stjerner på Smukfest

Morgendagens stjerner på Smukfest

Sponsoreret indholdROOTSkrevet af: Marie Nyeng09. maj 2018

Smukfest har siden 2011 pr æsenteret upcoming artister påLive Camp i campingområdet

Hvem åbner Smukfest i år? Ja, det kunne du måske godt tænke dig at vide - men det er der ingen, der ved endnu. Det bliver nemlig først afgjort, lige før selve festivalen åbner.

Søndag og mandag inden Smukfest åbner rigtigt, spiller 18 upcoming bands på Live Camp Scenen, og sent mandag aften kåres en vinder, som får æren af at åbne Smukfests store scene Bøgescenen.

Tirsdag står den så på koncerter med finalisterne i P3s Karrierekanon, hvor musikere som Katinka og The Minds of 99 blandt andre tidligere har vundet.

“Live camp er vigtigt for os som festival for at sikre vækstlaget. Vi er jo en musikfestival og vil gerne støtte op om morgendagens stjerner,” siger booker på Smukfest, Mikkel Xavier.

De 18 bands er valgt af et mentor-korps, der består af branche- og radiofolk med fingeren på den musikalske puls, og så er to af artisterne vindere af henholdsvis Quasar Rock på Jelling Musikfestival og Fatter Eskild Prisen.

“På den måde får vi en række af artister ind og spille på vores festivalscene, som branchen tror på er det bedste og det hotteste i vækstlaget.”

Smukfest vælger også selv et band eller en artist til Live Camp, som de mener fortjener chancen for at komme ud til et større publikum.

Koncert med Hovedløs
Foto: Magnus Hyltoft Thomsen
Pelican Beach koncert på Livecamp
Foto: PR-foto Smukfest

Det vigtige publikum

Som upcoming musiker i dag er det ikke muligheder for at udgive sin musik, man mangler mest, men derimod et publikum. Det er netop, hvad Smukfest giver artisterne på Live Camp Scenen, og så er det oven i købet et publikum, hvor man kan finde mange vigtige forbindelser iblandt. “Der er en høj koncentration af branchefolk omkring Live Camp, så artisterne får lov til at spille for mange af de vigtigste i branchen,” fortæller Mikkel Xavier.

Sidste år var det sangerinden Ericka Jane, som vandt Live Camp konkurrencen og åbnede Bøgescenen. Forrige år var det den hårdtslående elektroniske duo Farveblind fra Aalborg, som i år vender tilbage til Smukfest med en lørdagskoncert, mens de i løbet af sommeren også spiller på en række internationale festivaler.

Navne som Scarlet Pleasure og Anya har også optrådt på Live Camp Scenen, før de blev kendte i den brede offentlighed.
Ericka jane koncert på Livecamp
Foto: PR-foto Smukfest
Livecamp stemning
Foto: PR-foto Smukfest

Vækstlag på bøgescenen hver dag

Som noget nyt lader smukfest ikke kun et af de nye navne åbne festivalen. Både fredag og lørdag har festivalen booket nogle af de lovende Live Camp bands til at være de første navne på Bøgescenen, inden et af de større navne kommer på. “Det er et udtryk for, at vi som festival gerne vil give plads på vores største scene til musikere, som vi mener har en lovende karriere foran sig,” siger Mikkel Xavier.

Det er vigtig for festivalen at støtte morgendagens stjerner og Mikkel Xavier mener, at Smukfest med Live Camp giver de nye artister et rum, hvor de kan bade sig i spotlyset. For når Smukfest rigtig åbner, så er fokus et andet sted end på vækstlaget - også fra mediernes side. “Det ligger dybt i vores DNA at støtte vækstlaget, for det er dem, der bliver stjerner og skal spille på vores store scener om 5 eller 10 år.”

Live Scenen ligger midt i det campingområde, som har fået det smukke navn Kærligheden. Smukfest kalder området en lille boble af ungdommelig fryd og fest to kilometer vest for festivalpladsen. Det er et sted, hvor man slår sit eget telt op, og derfor er det også her mange af de yngre festivaldeltagere holder til, og her starter Smukfest altså med en tre-dages opvarmningsfestival.

 

Se mere på www.smukfest.dk

Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind