Smukfest præsenterer et overflødighedshorn af finurligheder

Igen i år præsenterer Smukfest et overflødighedshorn af finurligheder

Sponsoreret indholdROOTSkrevet af: Marie Nyeng09. maj 2018

Bøgeskoven på Skanderborg Festival danner rammen om en fest udover det sædvanlige. Holdet bag i festivalen er i fuld gang med forberedelserne

“I dag er musikken jo sekundær, når man tager på festival,” siger Jonas Pindhund, som er kreativ topchef på Smukfest. Han står for festivalens overflødighedshorn af påfund, som skal sikre en god fest og hive legebarnet frem i festivalsgæsterne.

“Essensen af oplevelserne på en festival er samværet. Vi skaber rammerne for nye samværsformer med vores finurlige tiltag, og så er det op til publikum at lege med,” siger han.

Foto: PR-billede / Smukfest
Foto: PR-billede / Smukfest
I år har Smukfest som noget nyt taget trækronerne i brug. Her kan man helt eksklusivt komme op i en loge sammen med sine venner og overvære en af koncerterne med populære navne som Karl William, CV Jørgensen, Rasmus Seebach, Thomas Helmig eller sågar Tom Jones.

“Der står eksklusivt, og det er det også, men for dig,” siger Jonas Pindhund. Det er ikke sponsorer og pinger, som kan komme derop, det er alle, for det er vigtigt for Smukfest, at alle er lige.

Skovens træer kommer også i spil på en helt anden utraditionel måde på Smukfest. Et over 250 år gammelt bøgetræ bliver vendt på hovedet, og her kan man få lov til at smage på alskens kryb og kravl. Det er et samarbejde med fødevarefirmaet KALU, som vil vise, hvordan insekterne kan bruges i fremtidens mad.

Et andet sted på pladsen kan man gå i Ole opfinders garage, hvor festivalen i samarbejde med STARK og DeWalt holder “pimp dit værktøj” og “power tool race”. Power tool race går ud på, at man bruger kraftigt håndholdt værktøj som vinkelslibere, boremaskiner og stiksave til at bygge en slags racerbiler, som så skal køre om kap på to baner bygget af træ. Der vil være præmier for både kunstnerisk udtryk, hastighed og holdånd.
Foto: PR-billede / Smukfest
Foto: Mikkel Breinholdt

Beruselse og æblerov

De seneste år har festivalen oplevet, at stadig flere også tænker på andet end at drikke sig i hegnet. Så derfor har de også iscenesat beruselse på en anden måde. Jonas Pindhund siger: “Når man lytter til nogle virkelig inspirerende mennesker, kan man også føle sig helt beruset uden at have været inde i en af de her konstruktioner, hvor det handler om at hælde mest mulig øl ned i maven på kortest mulig tid.”

Smukfest har et område med talks, og i år blænder de op for kombisport, hvor man kan lege og bevæge sig i nye sportsgrene og komme på et løb gennem Skanderborg. Løbet går blandt andet igennem Slotskirken, hvor orglet spiller en melodi, som eksempelvis The Final Countdown, som man så skal gætte. Undervejs skal man også på æblerov i en privat have, hvor hunden er løs. “Det er en situation, der er som taget ud af en bog af Ole Lund Kirkegård, som jo kom fra Skanderborg,” siger Jonas Pindhund. Med løbet får Smukfests gæster mulighed for at se byen.
Foto: PR-billede / Smukfest
Foto: PR-billede / Smukfest

Lån et menneske

Døm ikke en bog på dens omslag. Det motto har menneskebiblioteket taget til sig. Alle dage på Smukfest kan man låne et rigtigt menneske i kød og blod til en samtale, der kan udfordre stereotyper. Blandt titlerne i biblioteket finder man både en hjemløs, en hjerneskadet, en flygtning og en soldat med posttraumatisk stress.

Selvom der altså kommer seriøse tiltag, så forsikrer Jonas Pindhund, at man stadig godt må puste sin gummihammer op og slå de andre oven i hovedet, så længe det ikke gør ondt - eller tage en latterlig hat på.

Den smukke fest i Skanderborg er også i år helt utrolig populær, og festivalen kunne helt tilbage i december melde alle partoutbilletter udsolgt efter 1,5 times salg.


Se mere om Smukfest her www.smukfest.dk

Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind