Bliv blæst igennem med kunst og kultur i Thy

Bliv blæst igennem med kunst og kultur i Thy

Sponsoreret indholdROOTSkrevet af: Marie Nyeng16. maj 2019
Sponsoreret indhold:

Thy er ikke kun bølger og åbne vidder. Midt mellem Cold Hawaii og fjorden er der også et rigt kulturliv

Vindblæst og omgivet af den vildeste natur i Danmark. Fjord, hav, hede, klit, skov, nationalpark – der er det hele i Thy. Men ikke nok med, at man kan lade sig fortrylle og opsluge af viddernes storhed i Thy, så byder egnen også på kulturtilbud ud over det sædvanlige.

I august folder Alive Festival sig ud med fokus på ambitiøse og nyskabende kulturelle tendenser. Festivalen har de seneste ti år præsenteret navne med kant fra den danske musikscene, både upcomming og allerede etablerede. I år kan man blandt andre opleve Lowly, Pernille Rosendahl og Benal. Tidligere år har navne som Katinka, Spleen United, Choir Of Young Believers, Ulige Numre, The Asteroids Galaxy Tour og Bisse været på plakaten.

Festivalen nøjes ikke med at sprænge rammerne med kultur på festivalpladsen. De giver også mulighed for at surfe på Vester-havet og Limfjorden, vandre og overnatte midt ude i nationalparken og for at smage på mange forskellige lokale kulinariske specialiteter. På Alive Festival er der fokus på, at man skal møde lokalsamfundet, den storslåede natur, en stærk musikoplevelse og et nyt bekendtskab på den anden side af et veldækket langbord, når der er fællesmiddag. Festivalen forsøger på den måde at udfordre tendensen til at kigge mod storbyerne, når man skal opleve det nye og spændende - for hvorfor ikke kigge mod Thy?

Statens Museum for Kunst i Thy viser Nana Francisca Schottländers installation Landskabninger med foto og videoværker.
Foto: Frida Gregersen
Cold Hawaii Surf & Film Festival
Foto: PR-foto

Statens Museum for Kunst i THY

Statens Museum for Kunst har netop rettet blikket fra hovedstaden mod Thy. I 2021 er det planen, at de slår dørene op til en filial i Thy. Det bliver et kunstmuseum i den smukke gamle købmandsgård i Doverodde, som ligger idylisk helt ud til Limfjorden. Direktør for Statens Museum for Kunst Mikkel Bogh fortæller: “Vi drømmer om, at SMK Thy skal udvikle sig til at blive et regionalt kraftcenter og laboratorium for formidling af kunst på internationalt niveau til såvel et dansk som et udenlandsk publikum.”

Men man behøver ikke at vente to år med at opleve kunst kurateret af nationalgalleriet i Thy.
Henover sommeren viser stedet Nana Francisca Schottländers installation Landskabninger med foto og videoværker.
I værkerne står hun midt i store åbne landskaber svøbt i stof, som blafrer i vinden og får hende til at se ud som noget andet end et menneske i naturen. Eller hun ligger nøgen på den bare muld eller i havstokken og forandrer dermed på sin egen stille måde landskabet.

Thys svar på Vesterbro

Man kan næsten ikke sige Thy uden at sige Cold Hawaii. Thys svar på Vesterbro tilsat frisk luft og åbne vidder. Klitmøller, byder i foråret på Cold Hawaii Surf & Film Festival, hvor surfkulturen folder sig ud med live-musik, surf- og filmkonkurrencer.
Ikke uden min mor af teater danskdansk spiller på Thy Teater
Foto: Per Morten Abrahamsen
Statens Museum for Kunst åbner en filial i i den gamle købmandsgård i Doverodde
Foto: PR-foto

Gastronomi og scenekunst

Lige nord for Klitmøller ligger Hanstholm, hvor der er særligt mange bunkere og et bunkermuseum. Men det er også her man finder Hanstholm Madbar, som både byder på familie-langbordsmiddage, koncerter og comedy. I år har de allerede haft besøg af Jacob Bellens, Alberte Winding og Hjalmer - og senere kommer både Nikolaj Stokholm og Lars Hjortshøj og optræder.

Hvis man er til endnu mere sceneoptræden har Thy Teater et program, med mange gæsteforestillinger og i sommermånederne rykker de ud til den yderste klitrække i fiskerbyen Vorupør og ind i nationalparkens tætte nåleskov med hele tre forskellige familieforestillinger. Senere er der mulighed for at opleve blandt andet Mungo Park Koldings svindelsatire-forestilling Britta,Tom Waits teaterkoncerten Træt lever, tungt hjerte og forestillingen Ikke uden min mor af Teater Danskdansk.

Thy rummer med andre ord rige muligheder for at blive blæst igennem både helt bogstaveligt og på den kulturelle oplevelsesfront.
Alive Festival
Foto: PR-foto
Alive Festival
Foto: PR-foto
Artiklen er sponsoreret
Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind