Ida Gard klar med anden single på dansk - en sand historie om to drenge
OmtaleSkrevet af: Fine Spind07. jan 2022

Ida Gard klar med anden single på dansk - en sand historie om to drenge

I efteråret begyndte Ida Gard at synge på dansk i en teaterforestilling. Nu er hun klar med ny single, som er en historie om, hvor forskelligt livet kan gå
Ida Gard klar med anden single på dansk - en sand historie om to drenge</br></br>Foto: PR-foto
Foto: PR-foto
Der stod to drenge på tolv år - de holdt deres mor i hånden, den dag, deres far gik bort. Så gik de så ud og mødte verden, men det gik dem vidt forskelligt. Musiker Ida Gard kaster sig på sin nye single over en fortælling om, hvor forskelligt det kan gå i livet. Hun stiller spørgsmål til skæbnen og undrer sig over, hvordan to mennesker med de samme betingelser ender to vidt forskellige steder i livet? Ida Gard har taget udgangspunkt i virkelige menneskers historie på den nye single, og det er historiefortælling om social ulighed, som det er længe siden, man har hørt i dansk musik.

Ida har et stort og trofast publikum i udlandet, og engelsk har altid været hendes sangskriversprog. Hun fik lyst til at prøve kræfter med sit modersmål dansk sidste år, og i efteråret skrev hun sange til og optrådte i Erindringsvognens forestilling ‘Skam Dig’ på Teater Får302s. Forestillingen satte fokus på skam gennem tiden i Danmark og var baseret på samtaler med kvinder i forskellige generationer. Det handlede både om illegale aborter, manglende ligestilling i hjemmet, at få børn uden for ægteskabet, men og også om mere nutidige emner som seksualitet, kønsnormer, #meetoo, digital adfærd og krænkelser.
Ida Gard klar med anden single på dansk - en sand historie om to drenge</br>Ida Gard længs til venstre i forestillingen Skam dig, som blev opført på Teater Får302</br>Foto: PR-foto / Teater Får302 - Søren Meisner
Ida Gard længs til venstre i forestillingen Skam dig, som blev opført på Teater Får302
Foto: PR-foto / Teater Får302 - Søren Meisner
I oktober udgav Ida Gard så sit første singleudspil på dansk. Det hed ‘Lad os prøve igen’, og den nye single To Drenge er andet udspil på danskfra Ida Gard.

Ida Gard har siden hun vandt karrierekanonen i 2008 og albumdebuterede i 2011 slået fast, at hun mestrer både de catchy melodier og de skarpe poetiske fortællinger.
Selv fortæller Ida Gard om den nye single

“Sangen handler om to virkelige mennesker og deres livshistorie. Det er vildt fascinerende og skræmmende på én gang, hvordan to drenge med så påfaldende mange vilkår og livsvalg tilfælles kan ende to helt forskellige steder i samfundets hierarki. Det har fået mig til at tænke meget over hvad der styrer os. Frihed, kontrol, værdier, skæbnen?”

Singlen To Drenge kører i højt tempo og bærer præg af Idas visuelle tilgang til musik og kærlighed til detaljer. Sammen med Noah Rosanes har hun skabt et univers, der følger de to drenge gennem livet.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind