Lille festival i Aarhus vil præsentere det næste store navn

Lille festival i Aarhus vil præsentere det næste store navn

OmtaleMusikSkrevet af: Denni Ian26. sept 2019

26. & 27. september byder Studenterhus Aarhus på et kontrastfyldt musikprogram med danske navne fra det musikalske vækstlag, når de for 12. år i træk åbner dørene til den studenterdrevet musikfestival Newbees.

Newbees er en festival, der har deres opmærksomhed på vækstlaget i den danske musik for at spotte de navne, som blive de næste store. Studenterhus Aarhus har siden 2008 afholdt Newbees Festival, og folkene bag festivalen har siden starten forsøgt at ramme det brede publikum med mindre kendte navne, der er på tærsklen til gennembrud. Gennem årene har de præsenteret danske navne som The Minds of 99, Chinah, Karl William, Ulige Numre og Wafande, før de fik deres gennembrud. Med ønsket om at præsentere den højeste kvalitet fra det danske vækstlag, slår festivalen sig derfor op på at kunne give deres publikum muligheden for at blive first-mover på dét, der kan blive den næste store ting på de danske musikscener.
Bad Birthday er et af de bands, som spiller på Newbies-festivalen.
Foto: PR-foto
Valmai Square
Foto: Sebastian Vistisen Toft
Newbees balancerer mellem at være en festival med et let tilgængeligt musikprogram for et bredt publikum og en platform for artister og bands, der er på vej ud af undergrunden. Men selvom det er det brede publikum, de henvender sig til, er de opmærksomme på at præsenterer artister med stor diversitet. De vælger hvert år ti artister, som viser mangfoldighed i musikmiljøet, både hvad angår genre, udtryk og køn. Newbees Festival er ikke genrebestemt, og har således præsenteret alt lige fra folk, over elektronisk musik til hård rock. I år præsenterer de også et alsidigt program, der spænder fra dansabelt electro-pop til indadvendt shoegaze.
Twin Dive er et skæringspunkt mellem punk og rock'n'roll
Foto: PR-foto
JEREMYTRoY er en dansk/amerikansk producer og rapper, der er vokset op i Aarhus
Foto: PR-foto
Arrangørerne bag Newbees Festivalbetragter det som deres fineste opgave at give de mindre kendte bands og artister en mulighed for at præsentere deres musik på en større scene. Selvom festivalen foregår i Aarhus, kommer cirka halvdelen af artisterne på dette års festivalprogram fra andre steder i landet. Newbees selverklærede formål er er at levere en musikalsk oplevelse af høj kvalitet og præsentere publikum for musik, som de måske normalt ikke ville have opdaget.

På programmet til dette års festival kan man blandt andre opleve:

Rýk

Rýk er fra Aalborgs undergrund. Med referencer til post-punk og 90’ernes shoegaze anfører de med støj, tyngde og musikalsk uro deres kompositioner, indtil de ender i en ukontrollerbar dybde. Med deres egne ord viderefører deres musik, hvad rockmusikken er kendt for, men tilslører hvor den ender. På et fundament af guitar, trommer, bas og blæs skaber Rýk en oprigtig intensitet, hvor improvisationen og viljen er fremdriften. Bandet blev dannet i foråret 2017 og udgiver deres debutalbum næste år.

GRETA

GRETAs univers består af drømmende synthpop med en stærk forkærlighed for 80’erne. Musikken er både svævende og groovy med en kerne af naturligt strømmende melodier, foranderlige harmonier og en luftig vokal. Det gennemgående tema i Gretas sange er forsøget på at slutte fred med livets modsætninger, fortalt med lige dele melankoli og et glimt i øjet.

JEREMYTRoY


JEREMYTRoY er en dansk/amerikansk producer og rapper, der er vokset op i Aarhus og til dagligt studerer på det Jyske Musikkonservatorium. Han har spillet musik siden han var 13 år gammel, og udgiver inden længe sit debutalbum. Med inspiration fra kunstnere som Flying Lotus, bevæger hans musik sig indenfor den moderne bølge af abstrakt Hip Hop og Elektronisk musik.

Twin Dive

Twin Dive kan beskrives som et skæringspunkt mellem punk og rock'n'roll. Deres musik berører emner som håb og den ultimative kærlighed til livet, som de leverer med en positiv udstråling. Twin Dive opstod sommeren 2018 i Aarhus. De har siden da været inde og ude af indspilningsstudiet TapeTown for at indspille fem singler, som bliver udgivet i løbet af 2019. Derudover arbejder Twin Dive sammen med lokale filmskabere og artister for at producere musikvideoer og live-performances.

FAKTA

Newbees Festival foregår den. 26. & 27. september 2019

Det fulde line-up:
Pony Marshall
KLIPO
Bad Birthday
Rýk
GRETA
Twin Dive
JEREMYTROY
Bette
Valmai
IDA KUDO
Facebook
Del på facebook
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind