Shara Nova og Aarhus Symfoniorkester åbner Aarhus Festuge
NyhedSkrevet af: Line Møller Christensen23. aug 2018

Unikakoncert kickstarter Aarhus Festuge

Et unikt samarbejde mellem den internationalt berømte stjerne Shara Nova og Aarhus Symfoniorkester åbner Aarhus Festuge og kan også opleves d. 1. september i Musikhuset
Unikakoncert kickstarter Aarhus Festuge</br>Shara Nova / My Brightest Diamond</br>Foto: Shervin Lainez
Shara Nova / My Brightest Diamond
Foto: Shervin Lainez
På årets første efterårsdag kan man opleve sangerinden og komponisten Shara Nova, bedre kendt som frontkvinden i My Brightest Diamond, i et unikt samarbejde med Aarhus Symfoniorkester. Dagen inden skyder forestillingen Aarhus Festuge i gang til den officielle gallaåbning i Musikhuset.

Men inden alt dette har samarbejdet fået en helt særlig mulighed for at holde urpremiere i den legendariske koncertsal Elbphilharmonie i Hamburg. Aarhus Symfoniorkester indtager salen som det første danske symfoniorkester nogensinde.

En dramatisk totaloplevelse

Forestillingen Seven Deadly Pearls er en kombination af særligt arrangerede udgaver af Shara Novas egne numre med værker fra komponisterne Sarah Kirkland Snider og Kurt Weill. Deraf referencen til Kurt Weills berømte ballet Seven Deadly Sins fra 1933.

Ifølge Aarhus Festuge tager forestillingen Seven Deadly Pearls tilskueren med på en rejse ind i et moderne og stærkt filmisk musikunivers. Den dramatiske totaloplevelse trækker tråde fra Kurt Weills maleriske kabarettradition til Sarah Kirklands Sniders moderne og ambiente nodestrøg. Tilsammen vil det danne et dragende tonetæppe af filmisk undergang og barok stemning.

Trådene der trækkes til forskellige genrer og traditioner samles altså alle omkring Shara Novas fortryllende vokal og egne sang fra My Brightest Diamond. Shara Nova er på én gang eksperimenterende indiekunstner og klassisk komponist, og bevæger sig derfor i sit eget helt særlige musikalske univers. Et melankolsk, men fængende univers, der nu for en aften indtager Musikhuset.
Aarhus Symfoniorkester
Foto: Nikolaj Lund
Aarhus Symfoniorkester
Foto: Nikolaj Lund

Aarhus Festuge bygger broer

Ved Aarhus Festuge er de særligt glade for samarbejdet, der kan skinne ekstra lys på Aarhus som klassisk musikby:

“Vi er utroligt glade og stolte over, at vi til årets gallaåbning kan præsentere et unikt og bredt samarbejde mellem så store kulturinstitutioner. Temaet for Festugen er ’Bridging’, og vi føler netop, at vi med dette brede samarbejde bygger bro mellem lande, kulturer og musikgenrer” siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

“Samtidig er det et vindue for talentudveksling og for at sætte Aarhus og vores fantastiske symfoniorkester på det klassiske verdenskort”

Fakta:

Udsolgt urpremiere i Hamburg 23. august på koncertsalen Elbphilharmonie

Gallaåbning af Aarhus Festuge 31. august

Billetter er i salg til koncerten 1. september i Musikhuset

Koncerterne er et arrangeret af Aarhus Festuge i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester, Internationales Sommerfestival Kampnagel og Elbphilharmonie
Facebook
Del på facebook

Line Møller Christensen

Kulturjournalist og anmelder
Line Møller Christensen er kandidatstuderende ved Litteraturhistorie på Aarhus Universitet. I sit studie beskæftiger hun sig især med feministisk og økokritisk litteratur. Derudover er hun særlig glad for fransk og nyere nordisk litteratur, der behandler de svære eksistentielle spørgsmål midt i hverdagens tenderende trivialitet.
Se Lines artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind