Atlas & VoxHall inviterer til musikfilmfestival i Øst for Paradis

Fem dage med fem musikfilm i Aarhus

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 30 Dec 2017

Fem dage med fem musikfilm i Aarhus

Atlas & VoxHall Musikfilmfestival 2018 byder på fem dage med fem musikfilm-oplevelser i januar. Både rock, jazz, hip hop og metal er repræsenteret
Fem dage med fem musikfilm i Aarhus</br>Atlas & VoxHall Musikfilmfestival 2018 viser blandt andet filmen Nick Cave: One More Time with Feeling</br>Foto: Pressefoto
Foto: Pressefoto
Se store billeder her →
Atlas & VoxHall Musikfilmfestival 2018 viser blandt andet filmen Nick Cave: One More Time with Feeling
Øst for Paradis danner rammerne om en ny musikfilmfestival i Aarhus arrangeret af spillestederne Atlas og VoxHall. Fra den 15. til den 19. januar kan man for 25 kroner per gang se fem dokumentarfilm fra musikkens verden.

Festivalen lægger ud med dokumentaren Nick Cave: One More Time With Feeling fra 2016. Omdrejningspunktet er tilblivelsen af Nick Cave And The Bad Seeds' 16. album, Skeleton Tree, der blev skabt i kølvandet på Caves søn Arthurs tragiske dødsfald. Sorgen og fortvivlelsen gennemsyrer både albummet og filmen, men der er også små lysglimt af håb og taknemmelighed. Filmen er instrueret af landsmanden Andrew Dominik, som blandt andet har instrueret spillefilmen Killing Them Softly.

Dagen efter vises filmen Let’s Get Lost fra 1988, en dokumentar om den legendariske jazztrompetist og sanger Chet Baker. Filmen følger Baker fra de unge år, hvor han blev kaldt The James Dean of Jazz til de ældre dage, hvor han havde alvorlige problemer med afhængighed. Filmen er instrueret af Bruce Weber.

Onsdag d. 17. januar er der metal på programmet, når festivalen viser den danske dokumentar Headbang i Hovedlandet: en film om det mangfoldige metalmiljø i Jylland i 90'erne. Her følger filmholdet blandt andre Lasse Bak, guitarist i Illdisposed, mens han beskriver miljøet og livet omkring det. I en scene kommer forsanger Scott Jensen fra bandet Infernal Torment med følgende kradse karakteristik af Silkeborg: “Det er Brianers hovedstad. Det eneste folk laver, det er at høre technomusik og køre rundt i Ford Taunus med terninger i ruden og brænde gummi af.” Filmen er instrueret af Niels Arden Oplev.

Torsdag står i hiphoppens tegn med filmen Wild Style fra 1983. En regulær kultfilm, der ikke bare anses for at være den første hiphop-film, men som også byder på et væld af tidens og genrens pionerer. Den er Instrueret af Charlie Ahearn.

På festivalens sidste dag kan man møde de to Gallagherbrødre fra Manchester i filmen Oasis: Supersonic fra sidste år. Den giver et unikt indblik i en stor del af bandets historie, fra øvelokalet i Manchester til koncerterne i Knebworth i 1996 foran 125.000 tilskuere. Da Liam Gallagher havde set første screening af filmen, skulle han efter sigende have kaldt den “bibelsk”. Filmen er instrueret af Mat Whitecross.

Fakta:

Atlas & VoxHall Musikfilmfestival 2018

Tid og sted: Øst for Paradis, Aarhus kl. 20.00

Program:
Mandag d. 15. januar - Nick Cave: One More Time With Feeling (2016) (UDSOLGT)
Tirsdag d. 16 januar - Let’s Get Lost (1988)
Onsdag d. 17. januar - Headbang i Hovedlandet (1997)
Torsdag d. 18. januar - Wild Style (1983)
Fredag d. 19. januar - Oasis: Supersonic (2016)
Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind