Danske symfoniorkestre spiller mod besparelser ved folketingets åbning 2017
NyhedSkrevet af: Chris Johansen03. okt 2017

Danske symfoniorkestre i samspil mod besparelser

For store besparelser udhuler orkesterlandskabet, mener de danske symfoniorkestre og ensembler. Til Folketingets åbning lader de derfor musikken lyde i håbet om, at besparelserne droppes
Danske symfoniorkestre i samspil mod besparelser</br>Med kampagnen #seosnu vil orkestre og Dansk Musiker Forbund synliggøre musikernes brede arbejdsfelt og sætte fokus på at bevare musikken og kulturarven</br>Foto: PR-foto / Det Kongelige Kapel - Natascha Thiara Rydvald
Med kampagnen #seosnu vil orkestre og Dansk Musiker Forbund synliggøre musikernes brede arbejdsfelt og sætte fokus på at bevare musikken og kulturarven
Foto: PR-foto / Det Kongelige Kapel - Natascha Thiara Rydvald

Når det nye folketingsår i dag begynder, vil musikerne i de danske symfoniorkestre og ensembler markere åbningen med en musikalsk gave. Det gør de ved at spille Champagnegaloppen på samme tid fordelt over hele landet.

Det gør de i håb om at få regeringen til at droppe den årlige to procents-besparelse, der efter musikernes mening udhuler det danske orkesterlandskab. Med besparelserne er det svært for orkestrene at udvikle og skabe den kvalitet til kulturforbrugerne, som både kulturen, musikerne og publikum fortjener, mener de.

“Musikerne fortjener økonomien og roen til at udvikle koncepter, udbrede musikken og spille den kvalitetsmusik, de er uddannede til og brænder for at videregive, ikke mindst som generatorer i fødekæden fra musikskolerne til det professionelle musikliv. Det vil også gavne danske musiklyttere i alle dele af landet, store som små,” udtaler formand for Dansk Musiker Forbund, Anders Laursen.

Ønsket er altså at synliggøre musikernes brede arbejdsfelt og sætte fokus på at bevare musikken og kulturarven i Danmark ved at opfordre politikerne til at droppe besparelserne på musikområdet.

Som optakt til samspillet ved Folketingets åbning kan man desuden følge de fem landsdelsorkestre, Det Kongelige Kapel, DR SymfoniOrkestret og de fem basisensembler i deres arbejdsliv rundt om i landet. Det sker med Instagram-kampagnen #seosnu, hvor man gennem billeder og videoer kan følge musikernes arbejde og hverdag.

Fakta:

Kampagnen #seosnu har kørt på Instagram frem til Folketingets åbning den 3. oktober.

Champagnegaloppen, der spilles landsdækkende den 3. oktober, er skrevet af den danske komponist og dirigent Hans Christian Lumbye i anledning af Tivolis to års fødselsdag i 1845.

De 12 orkestre og ensembler er: Aarhus Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Odense Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Esbjerg Ensemble, Randers Kammerorkester, Det Jyske Ensamble, Ensamble MidtVest, Storstrøms Kammerensemble, Det Kongelige Kapel og DR SymfoniOrkestret

Facebook
Del på facebook

Chris Johansen

Kulturjournalist og redaktionsmedarbejder

Chris Johansen er uddannet cand.mag. i dansk og retorik fra Aarhus Universitet med speciale i krisekommunikation på Facebook. Han har tidligere skrevet for bl.a. Gaffa. Foruden musik er også litteratur og film store interesser, hvor Kafka, Houellebecq og Lynch er blandt favoritterne.

Se Chriss artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind