Jærv blander det elektroniske og organiske på Radar og VEGA
NyhedSkrevet af: Marie Nyeng28. sept 2021

Jærv blander det elektroniske og organiske på Radar og VEGA

De næste uger optræder duoen Jærv på VEGA og RADAR og præsenterer et melodisk univers med elektronisk pop, folkede ballader og ligefremme sangtekster
Jærv blander det elektroniske og organiske på Radar og VEGA</br>Duoen Jærv med sanger og sangskriver Amanda Glindvad og producer og sangskriver Mathias Smidt</br>Foto: PR-foto / RADAR
Duoen Jærv med sanger og sangskriver Amanda Glindvad og producer og sangskriver Mathias Smidt
Foto: PR-foto / RADAR

Duoen Jærv består af sanger og sangskriver Amanda Glindvad og producer og sangskriver Mathias Smidt. De var kærester i fem år, efter at de mødte hinanden, mens de studerede musik i Aarhus. Kort før de slog op, dannede de bandet Jærv, som de nu har arbejdet sammen i siden 2015. Den 7. oktober spiller de koncert på Radar på Godsbanen i Aarhus og den 22. oktober spiller de på Lille Vega i København.

Et år efter Jærvs debutalbum 'Kriger', der udkom til de helt store roser i flere af landets fremtrædende medier, udgav Jærv i september 2020 'Skud Part I'. Jærvs nyeste sange spænder genremæssigt lige fra folkede ballader med tætte vokalharmonier over eksperimenterende kunstpop til triphoppede, ligefremme sange. Fælles for dem alle er duoens melodiske univers og deres sangstemmer, der agerer den røde tråd på den rejse, de fører lytteren ud på. Jærv lader i højere grad end nogensinde det organiske og elektroniske smelte sammen. Jærv har altid ladet deres musik være helt jordnær, mens der samtidig var plads til det helt abstrakte og høje luftlag. På de nyeste sange har de givet sig selv lov til at være endnu mere kompromisløse og fusioneret endnu flere genrer og elementer end tidligere.

Jærv har ry for at være et intenst og utroligt medrivende livenavn. De fremfører deres sange i et mere råt og ublu format, end man kan høre på deres udgivelser. Når de går på scenen på Radar på Godsbanen har de nogle af deres allerbedste venner med: Malte Aarup-Sørensen, Cecilie Dyrberg og Andreas Campbell.

Så det er er altså ikke bare duoen Jærv men et helt orkester man kan opleve på Radar i Aarhus den 7. oktober og på Lille Vega i København d. 22. oktober.

FAKTA:

Jærv optræder d. 7. oktober kl. 20:00 på RADAR i Aarhus og den 22. oktober kl. 20:00 på Lille Vega i København med support Noras Have + Moon Panda.

I 2019 udgav de albummet Kriger og i september 2020 udgav de 'Skud part I.

 

 

 

Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind