Musikalske oplevelser helt ved siden af det sædvanlige på SPOR festival
NyhedSkrevet af: Marie Nyeng06. sept 2021

Musikalske oplevelser helt ved siden af det sædvanlige på SPOR festival

Den 8.-11. september er der SPOR festival i Aarhus. Det er årets store festival for den nyeste lyd- og tonekunst
Musikalske oplevelser helt ved siden af det sædvanlige på SPOR festival</br>Between Music viser deres nye filmværk på det gamle Amtssygehus.</br>Foto: PR-foto / SPOR Festival
Between Music viser deres nye filmværk på det gamle Amtssygehus.
Foto: PR-foto / SPOR Festival
SPOR har siden 2005 sat fokus på eksperimenterende musik og lydkunst med deres årlige festival i Aarhus. Der er også en SPOT Festival i Aarhus, men det er noget helt andet.
Den årlige SPOR Festival præsenterer den slags musik, som man kan blive helt i tvivl om er musik - eller om det i virkeligheden er mere perfomance. Lige fra det helt melodiøse til vilde eksperimenter.

I år kan man på SPOR blandt andet opleve en videoinstallation i stumfilmsæstetik med tredimensionelle foldede silkeskulpturer af Ursula Nistrup i Musikhuset. SPOR festival har bestilt et nyt værk af Ursula Nistrup, der tager afsæt i hendes praksis med foldede tredimensionelle silkeskulpturer. Værket, som er skabt i samarbejde med formgiver Lotte Henriksen, bliver en filmisk videoinstallation, som projekteres i vinduerne på Musikhuset Aarhus og kan ses om aftenen og natten, så længe festivalen står på. Som i en stumfilm ses det foldede silkes bevægelser når den formes, drejes og hæftes og gennem silkens gennemsigtigheder og tonaliteter fremstår som et virtuelt landskab.

Nistrup har gennem de senere år bevæget i et felt af kunst, arkitektur, mode og design, og hendes værker vækker ofte genklang hos en bred gruppe af mennesker, fordi de fremstår som levende scenografier, der spiller på alle menneskelige sanser.
Musikalske oplevelser helt ved siden af det sædvanlige på SPOR festival</br>Tidligere balletdanser Martin Stauning forvandler sin egen krop til et instrument i Ungdomskulturhuset i Aarhus.</br>Foto: PR-foto / SPOR Festival
Foto:
På det gamle amtssygehus kan man opleve en surrealistisk filmisk rejse under vand med musik baseret på optagelser af unikke undervandsinstrumenter af Between Music, som stod bag Aqua Sonic koncerterne. Visningen på SPOR festival 2021 er et ”work in progress” og præsenterer tre installationer og to prototyper. Den komplette installation bliver præsenteret på SPOR 2022, og vil bestå af syv installationer, der kombinerer musik, installationskunst og film.
Efter visningen inviterer Between Music publikum til en kort dialog om den “work in progress”-oplevelse, de lige har set og hørt. Filmen skulle føles som at blive suget ned under vandoverfladen til en underverden af mytologi og alkymi.

I Ungdomskulturhuset forvandler den tidligere balletdanser Martin Stauning sin egen krop som et instrument.
SPOR festivalens hjerte banker varmt for al den fantastiske ny musik og lydkunst, der skabes for at udfordre og møde publikum, forskønne, gentænke eller vise andre veje. På SPOR kan du opleve både etablerede, internationale komponister/værker/musikere og unge talenter.

SPOR festivalen foregår i år 8. – 11. sept.
Se hele programmet på www.sporfestival.dk
Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind