Musikere og billedkunstnere skaber værker sammen mod ulighed og for ligestilling
NyhedSkrevet af: Fine Spind27. aug 2021

Musikere og billedkunstnere skaber værker sammen mod ulighed og for ligestilling

Fredag den 27. august og den 10. september lader Projektet Sound of Silence billedkunstnere og musikere optræde sammen i Aarhus, mens de skaber værker, der tager udgangspunkt i FNs verdensmål
Musikere og billedkunstnere skaber værker sammen mod ulighed og for ligestilling</br>Iris Bakker i gang med et stort kunstværk.</br>Foto: Iris Bakker
Iris Bakker i gang med et stort kunstværk.
Foto: Iris Bakker

Musik og kunst, der sætter fokus på at mindske ulighed og ligestilling mellem kønnene. Det er temaerne for arrangementer, hvor billedkunstnere og musikere arbejder sammen om at skabe værker. Der har allerede været afholdt et af ialt tre events med titlen ‘Sound of Silence'. Det andet bliver holdt i dag fredag den 27. august i Det Tyrkise Telt ved Musikhuset i Aarhus, og det tredje kan opleves den 10. september på Godsbanen.
‘Sound of Silence’ er et projekt, der er inspireret af FN’s 17 verdensmål. Hensigten er, gennem kunsten, at skabe bevidsthed om de vigtige temaer og store udfordringer, som det globale samfund står overfor. Det sker gennem flere events med hver sit fastlagte tema ud fra FN’s verdensmål. Denne eftermiddag i det turkise telt gælder det uligheden mellem mennesker. Det er det tema musikere såvel som kunstnere arbejder ud fra til fælles inspiration - musikerne på deres instrumenter og kunstnerne på værkets store papirrulle.

Værket skabes live over fire timer, med skiftende duo konstellationer på scenen imens forskellige lokale billedkunstnere arbejder på et syv meter langt papir foran scenen, omgivet af publikum. Værket er tænkt til at opleves live, men vil forhåbentlig blive udstillet i fremtiden, ligesom det i det hele taget er håbet at kunstnerne og musikerne vil krydse spor og skabe nye samarbejde igen efter dette fælles møde.

Initiativtager til projektet er billedkunstneren Hansine Kirkegaard, der også har stået for bookingen af billedkunstnerne. Booking af musikerne samt de omfavnende rammer bidrager det turkise telt med.

Den 10. september er temaet som sagt ligestilling mellem kønnene, og her deltager initiativtager Hansine Kirkegaard selv som billedkunstner, sammen med blandt andre Diana Norbæk og Birgit Bjerre, mens man på musiksiden kan opleve Who Killed Bambi og Trio Colbasso.
Hansine Kirkegaard fortæller, at projektet udover at sætte fokus på temaerne fra de 17 verdensmål, også skal bygge bro mellem billedkunstnere og musikere med henblik på at udvikle og udbygge samarbejdet mellem de to kunstretninger. “Begge brancher kan noget helt særligt i forhold til formidling – og samarbejdet gør budskabet endnu stærkere. Ikke mindst får publikum en unik mulighed for at opleve værket blive skabt i fællesskab,” siger hun.
På sigt er det meningen, at der skal holdes ét ‘Sound of Silence’ event til til hver af FN’s 17 verdensmål, og så håber Hansine Kirkegaard, at alle værkerne kan indgå i en samlet udstilling.

Fakta

Sound of Silence foregår fredag 27. august kl. 13:30 - 17:30 - Det Turkise Telt, Musikhushaven. (Ved Musikhuset i Aarhus)
Tema: “Mindske ulighed”

Billedkunstnere:
Tine Hind
Annette Zierau
Nurith Miryam Lumer-Klabbers
Iris Bakker
Leonardo Zagastuy
Diego Roig

Musikere:
Orhan & Thor
Maher & Salam
Elizabeth & Adam

Fredag 10. september kl. 15:00 - 19:00 - Godsbanen
Tema: “Ligestilling mellem kønnene”

Billedkunstnere:
Heidi Hansine Kirkegaard Nielsen
Diana Norbæk
Birgit Bjerre
m.fl.

Musikere:
Who Killed Bambi
Trio Colbasso

Projektet præsenteres af billedkunstner Hansine Kirkegaard i samarbejde med ROSA, Radar, Det Turkise Telt, Gruppe 38 og Godsbanen.

Det første event blev holdt søndag 22. august kl. 14:00 - 18:00, Aarhus Ø, på plateauet foran Gruppe 38 Teater
Tema: “Klimaindsats”

Billedkunstnere:
Pernille Lærke Andersen
Olivia Willman
Birthe Reinau
Else Ploug Isaksen
Christel Pilkær Thomsen
Thomas Kruse

Musikere:
Merlyn
AYO
Rosyan

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind