Copenhagen Operafestival med fælles morgensang på Nørrebro
NyhedSkrevet af: Elisabeth Saugmann23. aug 2021

Copenhagen Operafestival med fælles morgensang på Nørrebro

I år er Copenhagen Operafestival tilbage i København og fylder byen med oplevelser fra operaens verden. Her er både eksperimenterende og traditionel opera at gå på opdagelse i
Copenhagen Operafestival med fælles morgensang på Nørrebro</br></br>Foto: PR-foto  / Copenhagen Opera Festival - Olafur Gestsson
Foto: PR-foto / Copenhagen Opera Festival - Olafur Gestsson
Copenhagen Opera Festivals store Festivalscene på Den Røde Plads på Nørrebro er i år vært for mange gratis begivenheder for både operaentusiaster og nybegyndere. Den store scene midt i Nørrebros levende ”trafikmyldr” er frem til og med den 28. august en ekstraordinær ramme om opera i alle dens former. Der er både morgensang, opera-eventyr for hele familien og koncert med børn fra Goldschmidt Musikakademi.

Der var fuld smæk på Festivalscenen på den røde asfalt med festivalens store åbningskoncert ”'Viva Verismo!', fredag aften med Tivoli Copenhagen Phil og en håndfuld operasolister. Og der var sol og masser af mennesker, særligt unge børnefamilier og hipstere, som nød det kørende show op til festival-åbningen. Den fik ikke for lidt med drama og høje toner, da et ungt ensemble tog på en sprudlende Tour d'Nørrebro.

I partybus drog de syngende gennem Nørrebros gader, hvor de stoppede på pladser og hjørner og lod musikken så frit spil i musikalske pop-ups, som var mixet sammen af arier og uddrag fra klassiske operaer. Den festlige optakt endte i en champagneboblende finale, da bussen kom til Den Røde Plads. Operafestivalen var i gang!
Copenhagen Operafestival med fælles morgensang på Nørrebro</br></br>Foto: PR-foto  / Copenhagen Opera Festival
Foto:

Morgensang og festfyrværkeri

Frem til og med festivalens sidste dag den 28. august kan man selv deltage i sangen hver morgen klokken 8.30, når der under ledelse af radioværten Mathias Hammer er fælles morgensang med gæster. Skal man have smurt stemmen, kan man købe en lille kop kaffe på Den Røde Plads ved scenen. Den 28. er en lørdag, så da starter man først klokken 10 af hensyn til syvsoverne.

Den 24. august ryster Festivalscenen på Den Røde Plads i et festfyrværkeri af musikglæde og mangfoldighed, når Goldschmidts Musikakademis kor og orkester åbner alverdens ører. Den egyptiske sangerinde Fatma Zidan akkompagneres af Bilal Irsheds Mellemøstorkester, og troldmanden Fuat Talay præsenterer sine Guldsazer, når Nordens største sazorkester spiller tyrkiske og mellemøstlige melodier. Skolens symfoniorkester spiller Beethoven, inden der afsluttes med karneval og GuldSamba. Hatten af for Goldschmidts Musikakademi, der nu i ti år har givet gratis undervisning til børn og unge uden anden chance for at mødes i musikken. Målet for skolen er musik, personlig udvikling, livsmestring og nedbrydning af had og fordomme.

Festivalscenen byder også på en mesterklasse koncert den 25. august klokken 17, når unge sangtalenter synger arier efter tre dages intens undervisning. Programmet fejrer det kæmpe arbejde, der gøres for at blive operasanger.
Copenhagen Operafestival med fælles morgensang på Nørrebro</br>Tour de Boheme sidst der var Copenhagen Opera Festival i 2019 - før corona.</br>Foto: PR-foto  / Copenhagen Opera Festival
Foto:

Slip fantasien løs med HC Andersen

Og hvem skulle nu have troet, at en operaforestilling på Den Røde Plads ville blive udsolgt i løbet af nul komma ørenfryd? Men det skete rent faktisk ved festivalens åbning. Men lørdag den 28. august kommer HC Andersen-operaen for hele familien igen. Og igen starter det med en kreativ intro klokken 14, hvor man kan komme med ind i operaens maskinrum på Festivalscenen, når instruktør Johanne Holten og scenograf Malaika Friedrich-Patoine slipper fantasien løs og dykker ned i skabelsesprocessen bag 'H.C. Andersen opera-eventyr'.

Fantasien er velkommen til at sprælle løs, når børn fra 7 år og deres voksne kan lytte til musikken, lege med materialer og tegne egne kostumer. Der er ganske vist fri entré, men tilmelding er nødvendig. Dog kun for børnene. Lige efter workshoppen kan man så opleve H.C. Andersen opera-eventyr. Se festivalens egen hjemmeside.
Copenhagen Operafestival med fælles morgensang på Nørrebro</br>Fra Pagliacci på Den røde plads på Nørrebro.</br>Foto: PR-foto  / Copenhagen Opera Festival - Olafur Gestsson
Foto:

Bent Fabricius Bjerre og Mozart på gyngende grund


Dette års Copenhagen Operafestival finder som sædvanligt sted over hele København med et stort væld af mange slags begivenheder. Festivalen er på gyngende og syngende grund, når Showbåden stævner ud med et søstærkt publikum fra Ved Stranden 10 i København. Frem til og med den 27. august sejler båden med Line Juul Andersen og Thomas Storm på kanalrundfart til 1700-tallets afkroge, mens de synger om kærlighed, krig og kønsroller i toner af både Bent Fabricius Bjerre og Mozart.

Indendørs andre steder i byen kan man opleve Signe Lykkes nye opera, ‘Nordkraft’, baseret på Jakob Ejersbos roman. Man kan også høre den nyskrevne 'Dryppende Stof - Sapfos fragmenter', der er skabt ud fra Mette Moestrups nye digtsamling 'Sapfo', som kredser om kærlighed og queer-fællesskaber. Og i den smukke sal på Børsen med haleflettende drager kan man høre Puccini-operaen ‘Gianni Schicchi’, der virkelig må få alle til at indse, at han virkelig var en kæmpe direktør, ham Puccini!

 

Se hele programmet på Copenhagen Opera Festivals hjemmeside

Facebook
Del på facebook

Elisabeth Saugmann

Journalist
Elisabeth er kulturjournalist og forfatter. Hun har tidligere været ansat i DR, på JyllandsPosten og Berlingske Media.

Hun har udgivet følgende bøger:
Musikkens førstedamer
Lidt hippie er nan vel altid
Super Mouse og Fejlfinderne
Prins Henrik
Samt bidraget til flere antologier
Se Elisabeths artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind