Salling fonden sætter farve på Aarhus Symfoniorkester med million donation

Salling fonden sætter farve på Aarhus Symfoniorkester med million donation

Kort og godt Skrevet af: Elisabeth Saugmann 12 Nov 2020

Salling fonden sætter farve på Aarhus Symfoniorkester med million donation

En donation på 1,5 million fra Sallingfondene skal de næste år hjælpe Aarhus Symfoniorkester med at nå et endnu større publikum
Salling fonden sætter farve på Aarhus Symfoniorkester med million donation</br></br>Foto: PR-foto / Aarhus Symfoniorkester - Nikolaj Lund
Foto: PR-foto / Aarhus Symfoniorkester - Nikolaj Lund
Se store billeder her →
Mennesket lever ikke af købmandsvarer alene. Omvendt nytter det heller ikke, at man kun kan læse noder. Folk med talent for tal og regnskaber skal også til fadet. Derfor har Købmand Herman Sallings Fond netop besluttet at støtte Aarhus Symfoniorkesters arbejde de næste fire sæsoner med 1,5 millioner kroner for at bakke op om orkestrets nye vision, der inkluderer fokus på større indlevelse hos publikum, målrettet markedsføring, interaktive koncerter og sorglindringskonceptet ‘Trøst’.

Præmissen for forgyldningen er netop symfoniorkestrets arbejde med at kommunikere bredt med alle slags mennesker, genrer og steder. Altså det modsatte af tidligere tiders fokus på den klassiske musiks bonede gulve som elitære steder. Det vil i den grad blive motor og vinger for Aarhus Symfoniorkesters fireårige vision om øget publikumsinddragelse, meningsfulde og dybe koncertoplevelser, orkesterudvikling, fordybelse. Og orkestret ser nu frem til at kunne kræse for alle sanser i de kommende år, med øget fokus på lyssætning, videoprojektioner og interaktion på scenen.

Nye publikummer har en æresplads på orkestrets ønskeliste, og Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, siger, at donationen er sød musik i hans ører: “Fremover bliver det en endnu større oplevelse at opleve byens orkester, der har så meget at byde på, og jeg glæder mig til, at vi nu kan række ud til flere målgrupper, så stadig flere borgere får glæde af at høre og opleve vores fremragende orkester.” Og han understreger, at de nye tiltag vil gøre det til en større totaloplevelse for alle generationer, og dermed en støtte til byens kulturliv.

Administrations- og sponsorchef for Aarhus Symfoniorkester, Thorkild Andreasen, understreger, at Aarhus Symfoniorkester er en vigtig og toneangivende spiller på den aarhusianske musikscene. Også han nyder den nye vision om at åbner orkesteret op mod nye publikumsgrupper med nytænkende musikoplevelser af høj kvalitet.

Visionen og de opstillede mål for Aarhus Symfoniorkester for 2021-25 omfatter fokusområder som ‘Trøst’ – et koncertformat med særlig fokus på at yde trøst, lindring og tilbyde et åndeligt frirum for publikum. Det realiseres i samarbejde med organisationer, der normalt varetager sorgbehandling, terapi, personlig hjælp og vejledning.

Der er også planer for prestigeprojekter, der styrker orkestrets nationale og internationale profil, blandt andet i form af udlandsturnéer, ansættelse af ny chefdirigent og en national turné. Der planlægges også at tilknytte en yngre, assisterende dirigent som et led i en national indsats for at opkvalificere unge, danske dirigenter.

Sidst og ikke mindst er der nu penge til en orkester udvidelsen med to strygerstillinger fra 2017 med henblik på at opretholde orkestret niveau og repertoire samt tiltrække flere stjernedirigenter og -musikere. Indflettet i visionen for de næste fire sæsoner er et fortsat fokus på tidligere og igangværende indsatsområder så som partnerskabet med erhvervslivet. Det sker gennem videreudvikling af erhvervsnetværket ‘SymfoBusiness’ samt opskalering af arbejdet med at nå nye målgrupper, samarbejde på tværs af kulturlivet og spille på alternative spillesteder.
Del på facebook
Facebook

Elisabeth Saugmann

Journalist
Elisabeth er kulturjournalist og forfatter. Hun har tidligere været ansat i DR, på JyllandsPosten og Berlingske Media.

Hun har udgivet følgende bøger:
Musikkens førstedamer
Lidt hippie er nan vel altid
Super Mouse og Fejlfinderne
Prins Henrik
Samt bidraget til flere antologier
Se Elisabeths artikler her →
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind