Børnefestibal Musik for børn Festival Stella Polaris

Børnene skal have en god oplevelse

ArtikelMusikSkrevet af: Malthe Sommerand19. maj 2015

Lørdag i Pinsen bliver Østre Anlæg omdannet til en stor børnefest, der bliver musik, sjov og spas. Det er gratis og alle er inviterede. Fine Spind har mødt manden bag ideen 


“Hvor skal jeg starte? Der er så mange gode grunde til, at der er behov for en Børnefestibal. En af dem er, at der er sindssygt mange familier, der ikke kommer fra kår som andre,” forklarer Kalle Bremer, der er manden bag Børnefestbal. Han ønsker, at alle børnefamilier skal have en fed oplevelse, uanset deres økonomiske formåen. “Tag et eksempel: en børnefamilier, der gerne vil til Cirkus Summarum. Det koster 395, mener jeg, pr. billet, det vil sige, hvis du er en far, en mor og så to børn, så koster det snildt 2000 kroner med lidt popcorn og lidt candyfloss. Det er der bare rigtig mange, der ikke har råd til. Så det er ikke for at være sådan helt red-verden-agtigt, men jo lidt alligevel, for jeg synes også, at de har behov for at opleve noget fedt kultur,” uddyber han.

De mindste først

Det bliver først en rigtig fest, når der er musik, og programmet for Børnefestibal er pakket med musik, som børn både kan danse til og synge med på. Der kommer både store navne, som man ikke kan have undgået at høre, og mindre kendte kunstnere, der måske vil være nye for de fleste. Dagen igennem vil syv musiknavne optræde.
Børnefestibal bliver også en kæmpe releasefest for Kalle Bremers plade Pipelipop 2.
Foto: Pr-foto
Kaya Bruel og Ole Kibsgaard optræder med deres Halfdan Rasmussen show
Foto: Pr-foto
“Det er ikke det store forkromede udtræk med kæmpe bigbands, blæs og sådan noget. Det jeg tænkte fra starten af med musikken var, at den skulle følge en form for alders-døgnrytme. Så der er musik for de mindste først, og så stiger vi stille og roligt op til kl. 18, hvor det så bliver et brag,” forklarer Kalle Bremer. Man vil i løbet af dagen kunne opleve navne som Katten Og Vinduet, Kaya Bruel og Ole Kibsgaard med deres Halfdan Rasmussen-show og Mek Pek.

Jeg Kigger På Fugle

Programmets største navn er Djames Braun, der med deres landeplage om at kikke på fugle nok skal starte en fest både for børn og deres voksne: “Djames Braun havde jo det største hit med Fugle med 8 millioner streams i 2014. De appellerer jo også til lidt ældre teenagere, så der vil helt sikkert også komme nogle af dem for at se giraffen,” siger arrangøren, Kalle Bremer, stolt. ”Det bliver dog Mek Pek med hans Åh-Abe-Show, der lukker og slukker med massere af hits, som alle kan synge med på, fordi Djames Braun skal videre til Jelling Musikfestival og spille.
På Kalle Bremers første plade medvirkede blandt andre Thomas Buttenschøn, Kaya Brüel og Kalles egen søn Viggo.
Foto: Pr-foto
Dyreværten Poul Thomsen har lavet en lille intro til Djames Brauns video til sangen Fugle.
Foto: Pr-foto

Verdens største releasefest

Kalle Bremer ved godt, hvad der skal til for at starte en god børnefest, han laver nemlig selv musik under kunstnernavnet Kalle B og har haft store hits som Pippelipop, Legepladsen og De Cooleste Sheriffer. Hans album, Pippelipop, fik i 2013 fire ud af seks stjerner i musikmagasinet Gaffa. “Jeg har haft sådan rimelig succes, synes jeg selv, i forhold til, at jeg har gået med alt selv. Totalt do-it-yourself. Jeg skaber det selv, har selv distribueret, selv stået for marketing, PR, kunstnerkontakt og produktion og så videre, og så videre. Min næste plade kommer så her i maj 2015, og dybest set bliver Børnefestibal verdens største releasefest,” fortæller Kalle Bremer.

Børnenes Stella Polaris

Kalle Bremer, der også står bag den tilbagevendende sommerfestival Stella Polaris, ser frem til at skulle arrangere en festdag for børn i stedet for fulde voksne: “Børn er et andet publikum end voksne, hvis jeg siger til min søn på syv, nu skal vi altså ind og se et eller andet på lørdag, så hænger den altså fast. Det vil sige, at børnesegmentet er et helt andet, fordi der tager du ud, om det hagler eller står ned i stænger,” forklarer Kalle Bremer. Han har derfor også taget det valg, at der ikke vil blive solgt alkohol til på stedet. “Det skal være en dag, hvor alt handler om at give børnene en god oplevelse,” begrunder han. Kimen til Børnefestibal blev lagt sidste år, hvor Kalle Bremer arrangerede en en-dags børnefest, der hed Børnefestivitas. Det var i januar 2014, i samarbejde med børn i byen, i Pumpehuset. Der kom over 600 mennesker. “Der var jeg sådan lidt, nå hold da op, det var sgu ret fedt at opleve. Så fik jeg chancen for at lave det her, og så slog jeg til,” forklarer han.

Balloner, konkurrencer og guirlander

Det er vigtigt for Kalle Bremer, at der er massere aktiviteter dagen i gennem:“Børn er jo et vildt sjovt publikum, hvis der er noget, de ikke bryder sig om, så går de bare. Der er ikke noget med at blive stående og lige give det en chance mere. Derfor har jeg også allerede kommet alt for meget gøgl og underholdning på.”
Festibal-arrangørren håber, at det ikke bliver en dag, hvor børnene sidder med deres iPods, iPods og andet elektronisk apparatur. “Jeg sidder nærmest hver dag på Ebay og køber balloner, vimpler og guirlander, så det bliver rigtigt festligt. Der bliver musik, ballet, hullahop-ringsshow, trylleri, ballonklovn og skattejagt. Man kan tegne på en bil, der er marmeladefabrik, cirkusartisteri, der kommer bare til at ske rigtigt meget. Det bliver sgu sjovt.”

Børnefestibal er den 23.5.2015 fra kl. 11-18 i Østre Anlæg bag ved Statens Museum for Kunst i København og er gratis for alle.

Se programmet i Fine Spinds kalender her


Læs mere på Børnefestibals hjemmesi
de

Eller på Børnefestibals Facebook side

Målgruppen for Børnefestibalens program er 2-12 år.
Facebook
Del på facebook

Malthe Sommerand

Malthe Sommerand er i gang med sin kandidatuddannelse i journalistik på Roskilde Universitets Center. I sit Bachelorprojekt skrev Malthe om kulturjournalistikkens problemer i den hurtige og moderne medieverden. Han har i mange år arbejdet på et fritidshjem og er den næstældste af en søskendeflok på seks, så der er mange børn og unge i hans liv.
Se Malthes artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind