Digter Morten Søndergaard skal oplyse facade i London med digt om flygtninges drømme

Morten Søndergaard skal oplyse facade i London med digt om flygtninges drømme

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 13 Oct 2017

Morten Søndergaard skal oplyse facade i London med digt om flygtninges drømme

Den danske digter Morten Søndergaard står bag værket Wall of Dreams, der i tre uger skal oplyse facaden på Southbank Centre i London. Værket er et langt kollektivt digt skrevet ud fra flygtninges drømme.
Morten Søndergaard skal oplyse facade i London med digt om flygtninges drømme</br>Værket Wall of Dreams af Morten Søndergaard består af en lang række drømme, som er blevet udtrykt af europæiske flygtninge og migranter.</br>Foto: Southbank Centre
Foto: Southbank Centre
Se store billeder her →
Værket Wall of Dreams af Morten Søndergaard består af en lang række drømme, som er blevet udtrykt af europæiske flygtninge og migranter.
Lørdag den 14. oktober indvies det store visuelle værk Wall of Dreams af den danske digter og kunstner Morten Søndergaard i London. Værket består af et langt, sammensat digt, hvis linjer er indsamlet fra flygtninge og migranter, som for tiden er bosat i Danmark, Storbritannien, Grækenland, Tyskland og Frankrig.

Digtet bliver projiceret op på facaden af Royal Festival Hall, som ligger i kunsthalkomplekset Southbank Centre nær Themsens bred i det centrale London. Her vil det lyse op i tre uger, hvorefter det er planen, at det skal rejse videre rundt i England.

Wall of Dreams er støttet af Statens Kunstfond og er blevet til i samarbejde med digterne Jasmine Ann Cooray og Kayo Chingonyi, der begge har været på flugt og nu bor i London.

En nedlagt toiletpapirfabrik i Grækenland

Wall of Dreams er kulminationen på halvandet års arbejde, hvor Morten Søndergaard har rejst rundt i Europa og indsamlet drømme. Det har været en vild og øjenåbnende oplevelse:

“At stå i en nedlagt toiletpapirfabrik på en mark i Thessaloniki i Grækenland og forsøge at samle drømme ind fra frysende mennesker i telte og blive mødt af imødekommende og varme smil og optimisme kan hurtigt blæse én langt ud af vante forestillinger og tankemønstre,” siger han.
Foto: Fine Spind
Se store billeder her →
Drømmene er ønsker, håb og visioner for fremtiden, formuleret så hver af dem indledes med: ”Jeg drømmer om/I dreom of …”
De flygtninge og migranter, som medvirker i værket, kommer især fra krigs- og fattigdomshærgede lande som Syrien, Afghanistan, Sudan, Guinea, Eritrea og Somalia. Tanken med værket er, at det kollektive digt er skrevet af folk fra forskellige dele af verden, som står i samme situation. Drømmene er ønsker, håb og visioner for fremtiden, formuleret så hver af dem indledes med: ”Jeg drømmer om ...”

Værket er en udløber af Morten Søndergaards Drømmegavlen fra 2015, hvor han på samme måde forvandlede en betongavl i en boligforening i Valby til et kunstværk bestående af 117 drømme indsamlet fra boligblokkens beboere.

En hyldest til drømmene

Litteraturkonsulent fra Southbank Center, Bea Colley, siger om værket:

“Som digter benytter Morten Søndergaard sig af metaforer og betydninger, da hans hovedpointe er, at i takt med at mure og grænser bliver forstærket rundt omkring i verden, så er værket en solid, konstant mur i midten af London, der hylder og fejrer flygtninge og migranters drømme fra alle egne af Europa.”

Indvielsen af værket sker i forbindelse med åbningen af de to litteraturfestivaler Poetry International og London Literature Festival, som i år har et dansk og nordisk fokus, der hænger sammen med det store initiativ ”Nordic Matters” i 2017 på Southbank Centre.

Fakta:

Læs mere om baggrunden for værket her.

Se drømmene fra ”Wall of Dreams”.

Læs mere om ”Drømmegavlen” i Valby her.

Læs mere om South Bank Centre her.

Læs mere om ”Poetry International” her.

Se programmet for ”London Literature Festival”

Læs mere om ”Nordic Matters”.

Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind