365tekster står bag Atlas over Aarhus - en litterær kortlægning af Aarhus
NyhedSkrevet af: Fine Spind26. apr 2017

Har du talt med din by i dag?

På søndag den 30. april bliver der læst digte op fra højtalere i hele Aarhus. ATLAS OVER AARHUS indtager taxaer, butikker, cafeer og måske din vindueskarm
Har du talt med din by i dag?</br>Robert Skovmose og Kasper Rønberg Schultz</br>Foto: 365TEKSTER - Kasper Vindeløv
Robert Skovmose og Kasper Rønberg Schultz
Foto: 365TEKSTER - Kasper Vindeløv

“Jeg går med telefonen i hånden, i mit undertøj.” Hvis du går rundt i Aarhus på søndag, skal du ikke blive forbavset over at høre den sætning. Hele byen bliver nemlig fyldt med digtoplæsning fra højtalere i vinduer, butikker og cafeer.

Måske står du i Brabrand, og ser nogen stige ud af en taxa, mens du hører:

“Det var ved kommunalreformen i 1970, at man inde i Aarhus besluttede, at Verdens Ende ikke længere kunne ligge i Brabrand. Som rådmand Olaf P. Christensen forklarede: »Der skal ingen ende være på Aarhus.«”

Det er 365TEKSTER, som står bag projektet ATLAS OVER AARHUS. 365TEKSTER udgiver litteratur på alt fra bænke i byen over muleposer til pizzabakker. De har inviteret op imod 50 forfattere til at skrive tekster om forskellige steder i byen. Det hele bliver til en litterær kortlægning af byen og et atlas over Aarhus.

“Vi fået en unik mulighed for at overraske fodboldfans, taxakunder, biografgængere, cafégæster og mange andre af byens borgere med ny dansk kvalitetslitteratur,” siger projektleder Robert Skovmose Christensen, som glæder sig over den imødekommenhed og begejstring, som projektet er blevet mødt med i byen.

På søndag er der nye tekster af Jens Blendstrup, Carsten René Nielsen, Louise Juhl Dalsgaard, Thøger Jensen, Anna Klahn og Mette Østgaard Henriksen.

Uddragene fra teksterne i artiklen her er fra Anna Klahn og Carsten René Nielsens bidrag.

Læs også portræt af 365TEKSTER

Fakta:

Hvornår: Søndag den 30. april, klokken 12 – 16,

Hvis du er interesseret at være med til at afspille digtene eksempelvis fra din vindueskarm, kan du skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udgivelsen markeres med en officiel åbning kl. 12.00 på Godsbanen, hvor teksterne bliver afspillet udenfor spillestedet Radar efter en velkomsttale fra 365TEKSTER

Hvor: Føtex Food i Guldsmedegade, Riisvangen Stadion, Aarhus Taxa, Øst for Paradis, Radar, Dokk1, Café Folkeven, Suppestegogis, Dome of Visions og Løve’s Bog og Vincafé

Det er gratis at deltage.

Projektet Har du talt med din by i dag? arrangeres af 365tekster i samarbejde med Aarhus Litteraturcenter og støttes af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind