17 verdensmål fortolket af 17 forfattere og 17 illustratorer
NyhedSkrevet af: Fine Spind28. aug 2020

17 verdensmål fortolket af 17 forfattere og 17 illustratorer

Kunstnere, illustratorer og forfattere har sammen fortolket FNs 17 verdensmål i ny bog. Overskuddet fra salget går til uledsagede flygtningebørn
17 verdensmål fortolket af 17 forfattere  og 17 illustratorer</br>Anya Winqvist er en af de illustratorer, som har har fortolket et verdensmål sammen med en forfatter i bogen ‘Det hul af lys'</br>Foto: Illustration af Anya Winqvist
Anya Winqvist er en af de illustratorer, som har har fortolket et verdensmål sammen med en forfatter i bogen ‘Det hul af lys'
Foto: Illustration af Anya Winqvist

Klima, ligestilling, hungersnød og dyre- og planteliv. Det er bare nogle få af de emner, der bliver omfattet af FN’s 17 verdensmål, som skal sikre en mere bæredygtig fremtid. Men hvad betyder verdensmålene for en aarhusianer med en helt almindelig hver-dag? Det kan være svært at forholde sig til. 17 forfattere har sammen med 17 billed-kunstnere og illustratorer i par fortolket FN’s 17 verdensmål til antologien ‘Det hul af lys – 17 verdensmål i ord og billeder’.

Billedværkerne fra bogen kan opleves i en udstilling på Godsbanen fra den 28. august til 13. september, der hvor Grafisk Værksted tidligere lå. Og den 1. september er der udgivelsesreception med oplæsning af tekster fra bogen på Godsbanen.

Antologien bliver udgivet i et samarbejde mellem kunstnerne, Forlaget Silkefyret, Kulturproduktionscentret Godsbanen og Aarhus Litteraturcenter. Bogsalget går ubeskåret til De Uledsagedes Rejsehold, der hjælper flygtningebørn med at blive familiesammenført.

Bogen kan forudbestilles og fra den 1. september købes på Aarhus Litteraturcenters hjemmeside.

Til bogen har følgende kunstnere bidraget:

BILLEDER: Signe Parkins, Ulrik Myrtue, Hans Krull, Thomas Kruse, Mads Braad, Bodil Nygaard, Lise Haurum, Anne Marie Pedersen, Gitte Lægaard, Kirstine Falk, Maria Molbech, Anya Winqvist, Line Høj Høstrup, Puk Ewdokia, Tine Keller, Malene Rauhe og Ole C Hansen.

ORD: Hanne Højgaard Viemose, Louise Jensen, Mette Østgaard Henriksen, Louise Juhl Dalsgaard, Sebastian Bune, Dea Sofie Kudsk, Lise Haurum, Søren Jessen, Jesper Gaarskjær, Allan Lillelund, Mads Mygind, Kathrine Assels, Anna Klahn, Jens Blendstrup, Noa Kjærsgaard Hansen, Puk Qvortrup og Peter Laugesen.

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind