Vild med ord sætter fokus på litteraturens tendenser
NyhedSkrevet af: Nanna Westergaard22. feb 2019

Vild med ord sætter fokus på nye strømninger

Litteraturfestivalen Vild med ord sætter med temaet “Ny Strøm” fokus på nye strømninger i litteraturen på Godsbanen i Aarhus
Vild med ord sætter fokus på nye strømninger</br>Feminisme og øko-poesi - litteraturfestivalen Vild med ord sætter fokus på aktuelle tendenser</br>Foto: Kulturmagasinet Fine Spind - Mariana Gil
Feminisme og øko-poesi - litteraturfestivalen Vild med ord sætter fokus på aktuelle tendenser
Foto: Kulturmagasinet Fine Spind - Mariana Gil
Vild med ord er festivalen for dig, der er, ja, vild med ord, og vild med at komme ud opleve ordene og litteraturen i hyggelige rammer og godt selskab. Festivalen finder sted på fire forskellige scener på Godsbanen den 22. og 23. februar under temaet “Ny strøm”, og der er derfor flere punkter på programmet, som sætter fokus på nye strømninger i ordene og litteraturen.

Grafiske romaner og feminisme

En af de strømninger, festivalen vil præsentere, er feminisme og litteratur med fokus på køn. Gruppen Århus Feminist Reading Group, der er et åbent forum for danske og internationale mennesker med interesse i feminisme, vil diskutere Anne Mette Kærulf Lorentzens grafiske roman Skamlebben og andre værker med fokus på køn. I Skamlebben fortæller Anne Mette Kærulf Lorentzen autofiktivt om sin erfaring med at springe ud som lesbisk, da hun var 40 år, gift og mor til to.

Skamlebben er desuden langt fra den eneste grafiske roman på programmet. Faktisk er der et helt programpunkt dedikeret til genren graphic novels. Her vil forfatter og illustratorne Søren Jessen, Morten Dürr og Signe Parkins diskuterer, hvad det er, den tegnede form gør for fortællingen og hvilke overvejelser, der ligger bag.

Klima + ord = cli-fi


Klimadebatten fylder mere end nogensinde før, også i litteraturen, hvor den går under genrebetegnelser som cli-fi og økopoesi. På Vild med ord vil tre grønne forfattere diskutere genren og deres forfatterskab i en debat modereret af Gregers Andersen, der som lektor på Stockholm Universitet har forsket i og skrevet bøger om cli-fi.

Til denne debat kan man opleve Charlotte Weitze, der i romanen Den afskyelige (2016) både humoristisk og alvorligt beskriver Norden i et tropisk klima, Lars Skinnebach, der er aktuel med digtsamlingen Teotwawki (2018), der foregår efter den store undergang, samt Rasmus Lund, der sidste år debuterede med digtsamlingen Moder vækst.

Udover fokusset på de nye strømninger, byder festivalen også på mere traditionelle forfatteroplæsninger med blandt andre Morten Ramsland, Thomas Korsgaard, Dorthe Nors, Mathilde Walter Clark og Madame Nielsen.

Fakta

Vild med ord finder sted den 22.-23. februar på Godsbanen i Aarhus.

På festivalen kan man opleve:

Lars Skinnebachi debat med Rasmus Lund og Charlotte Weitze. Debatten styres af lektor Gregers Andersen fra Stockholm Universitet. Rasmus Lund og Charlotte Weitze, Morten Ramsland, Katrine Frøkjær Baunvig, leder af Grundtvig Centret ved Aarhus Universitet.

Madame Nielsen aka Claus Beck Nielsen

Århus Feminist Collective, der diskuterer køn og femi-nisme med Anne Mette Kærulf Lorentzen, der bl.a. har begået den grafiske roman ”Skamlebben”.

Kim Leine i selskab med tegneren og illustratoren Søren Mosdal sammen med hvem, han har udgivet ”Skarabæens time og i debat mellem forfatterne Søren Jessen, Morten Dürr og Signe Parkins. Carsten Fogh Nielsen, adjunkt ved DPU på Aarhus Universitet.

Anne-Cathrine Riebnitzsky. DR-journalisten Adrian Hughes med litteratur-quiz og Thomas Korsgaard, Dorthe Nors og Mathilde Walter Clark.

Magilaboratoriet ved Trine Juhl, der har specialiseret sig i at sy vel-lignende dukker af kendte, kvindelige forfattere, Musikalsk-litterær tour de force med Emilio Heste


Du kan se det fulde program her

Facebook
Del på facebook

Nanna Westergaard

Kulturjournalist
Nanna Westergaard er uddannet cand.public med en bachelor i Æstetik og kultur. Man kan som regel finde hende til litterære oplæsninger og andre kulturelle arrangementer i byen, men også hjemme i sofaen, hvor hun lytter til ny musik og forsøger at følge med i tidens mest populære Netflix-serier. Det er særligt litteraturen, der fylder i Nannas hverdag; hun har ikke blot en lang to-read liste, men skriver også selv noveller og digte.
Se Nannas artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind