Ny skole for litteratur og tegneserier; for det skæve og det akavede
NyhedSkrevet af: Line Møller Christensen10. dec 2018

Ny skole for litteratur og tegneserier; for det skæve og det akavede

Hans Otto Jørgensen, Mette Zingenberg, Andreas Pedersen og Halfdan Pisket opretter ny litterær skole. Kaskelotskolen underviser i skrivning, tegneserier og Art Writing i adskilte forløb. Ansøgningsfristen er 25. januar 2019
Ny skole for litteratur og tegneserier; for det skæve og det akavede</br>Den nye skriveskole bliver et sted, hvor der er rig mulighed for at udfolde eksperimenter på tværs af medier.</br>Foto:
Den nye skriveskole bliver et sted, hvor der er rig mulighed for at udfolde eksperimenter på tværs af medier.
Et anderledes og visionært rum at diskutere kunst i — dét skal den nye litterære skole Kaskelotskolen være. Selv beskriver de skolen som et rum for de sårbare og diskriminerede stemmer på en ny og hårdt tiltrængt måde. “Vi elsker litteratur og kunst, der fortaber sig og i fortabelsen finder sig selv. Vi elsker det sære, akavede, nyskabende, kantede, skæve og de marginaliserede.”

Bag skolen står forfatter og medstifter af og redaktør på forlaget Gladiator Hans Otto Jørgensen, tegneserietegner og kunstner Halfdan pisket, forfatter Mette Zingenberg og digter Andreas Pedersen. De har skabt en anderledes skole for tegneserier, en étårig forfatterskole, en skole for Art Writing samt kortere TURBO-forløb. Her vil de undervise på baggrund af den kunst og litteratur, som de selv er inspirerede af. Målet er at skabe et rum for passionerede skrivende og tegnende, hvor de vil blive taget seriøst og kan inspirere hinanden.

Art Writing, tegneserier og den skabende underviser

Skrivende, der arbejder på tværs af medier, kan tage et fire måneder langt forløb på Skolen for Art Writing, der arbejder med sammensmeltningen af litteratur og andre æstetiske kunstarter. Her vil forfatter Ida Marie Hede stå for undervisningen. På Skolen for Tegneserie underviser den prisbelønnede kunstner Halfdan Pisket, der blandt andet er kunstneren bag den anmelderroste Dansker-triologi. Her trænes eleverne i at dygtiggøre sig i både billede og fortælling. Gennem tegneopgaver og samtaler vil eleverne blive trænet i at udvikle deres teknik og særlig tegne- og fortællestil.

Alle underviserne på skolerne er selv udøvende kunstnere eller forfattere og har tidligere undervist på højskoler eller etablerede kunstneriske institutioner. Undervisningen på skriveskolen og TURBO-forløbene ledes af forskellige forfattere. Blandt andet af forfatter Hans Otto Jørgensen, som har en lang række romaner, noveller og lyrik bag sig siden debuten i 1989. Underviser Andreas Peder debuterede i 2016 med Fryden, der vandt Munch-Christensens debutantpris. Han er uddannet fra Forfatterskolen og har tidligere undervist på blandt andet Gladiators etårige forfatterskole. Ligeså har Mette Zingenberg, der også debuterede i 2016 med Min lille Horror.

Kaskelotskolens undervisning varer henholdsvis et år, tre og fire måneder alt efter forløb. Undervisningen er holdbaseret og vil vejlede den enkelte elev efter deres særegne projekt og ambitioner. Derudover tilbyder skolen TURBO-forløb som forløber over to weekender, hvor hvert forløb tager fat i en niche fra hverdagen eller kunsten. Ansøgning og tilmelding til alle forløb er i slutningen af januar 2019.

Fakta:

Kaskelotskolen er en ny skole for litteratur og tegneserier i København

Ansøgningsfristen er 25. januar med start i begyndelsen af februar

Bag skolen står forfatterne Hans Otto Jørgensen, Mette Zingenberg, Andreas Pedersen og tegneserietegner og kunstner Halfdan Pisket

Læs mere om skolen, priser og tilmelding på kaskelotskolen.dk
Facebook
Del på facebook

Line Møller Christensen

Kulturjournalist og anmelder
Line Møller Christensen er kandidatstuderende ved Litteraturhistorie på Aarhus Universitet. I sit studie beskæftiger hun sig især med feministisk og økokritisk litteratur. Derudover er hun særlig glad for fransk og nyere nordisk litteratur, der behandler de svære eksistentielle spørgsmål midt i hverdagens tenderende trivialitet.
Se Lines artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind