Sigurd Barrett Jussi Adler-Olsen Krimi til børn jul

Sigurd Barrett skriver julekrimi

ArtikelLitteraturSkrevet af: Puk Qvortrup06. dec 2015

En tur på Grønland med Jussi Adler-Olsen blev endeligt startskud for Detektiv Dunkeldirk og julemysteriet. Men hvordan rimer skrækindjagende krimiforfatter på børn og jul?

Dramaet udspiller sig på Grønlands is. Det involverer bevæbnede røvere, en isdronning, isbjørnevagter og masser af suspense. Julemanden har fået stjålet 7 millioner julegaver, og læseren inviteres med til at gætte på gavetyven gennem 24 hæsblæsende afsnit.
 
Den populære entertainer, musiker og forfatter Sigurd Barrett er aktuel med den iskolde kalenderbog Detektiv Dunkeldirk og julemysteriet. 
 

Mødte Jussi Adler-Olsen på Grønland 

Sigurd Barrett fik ideen til at skrive en krimi til børn på Grønland, hvor han optrådte i forbindelse med kulturnatten i Nuuk. Her mødte han forfatter Jussi Adler-Olsen, som er kendt for sin bloddryppende pen, der ingenlunde er for børn. Men de to mænd blev venner og delte både gåture og ideer på Grønland:
 
"Han var interesseret i, hvordan der er at skrive til børn, mens jeg var interesseret i hans tips til at skrive krimier," fortæller Sigurd Barrett.
 
 
Sigurd Barrett har skrevet sin første krimi, og den er for børn.
Foto: PR-foto
Løs julemysteriet med Detektiv Dunkeldirk
Foto: PR-foto
Med krimiforfatterens tips i baghovedet skrev den folkekære forfatter og musiker kalenderbogen, som henvender sig til den 5-12-årige læser eller lytter. Bogen er ikke som sådan uhyggelig men dramatisk som en krimi.
 

Bøger giver nærvær

Der er 24 kapitler i bogen. Et kapitel til en hyggestund hver dag op til jul. For en bog kan noget, fjernsynet ikke kan:
 
"Når man læser sammen med sit barn, opnår man en form for intimitet. Man sidder sammen i sofaen, måske tænder man et stearinlys og spiser en brunkage sammen," forklarer han og uddyber:

"Den voksne kan bruge stemmen i oplæsningen, og fortællingen kan medføre grin og samtaler barn og voksen imellem."
Det handler nemlig om nærvær midt i en travl juletid. Også selvom om en drabelig krimiforfatter har haft en finger med i julespillet.
 
Detektiv Dunkeldirk og julmysteriet er udkommeet på Politikens forlag og er illustreret af Jørgen Eivind Hansen.
Bogen har 240 sider.
Facebook
Del på facebook

Puk Qvortrup

Puk Qvortrup er uddannet cand.public fra Aarhus Universitet og Danmark Medie- og Journalisthøjskole med speciale i nyheder for børn og børn som informanter. Hun er optaget af børns mediebrug, og hvilken rolle børnenes hjem spiller for børnenes blik på det omgivende samfund. Puk Qvortrup er fortaler for børns demokratiske stemme og har skrevet for bl.a. Weekendavisen og Information.
Se Puks artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind