ARoS vil købe Portable Cities kuffert model af Aarhus
NyhedSkrevet af: Marie Nyeng19. jan 2017

ARoS mangler 200.000 kr. til kuffert

ARoS mangler 200.000 kr. til kuffert</br>Kunstmuseet ARoS samler ind til værk syet af aarhusianeres tøj.</br>Foto: PR-foto / ARoS
Kunstmuseet ARoS samler ind til værk syet af aarhusianeres tøj.
Foto: PR-foto / ARoS

I 2015 syede en kinesisk samtidskunstner en model af Aarhus i en kuffert. Kunstmuseet ARoS har siden arbejdet på at købe værket, der er lavet af aarhusianeres aflagte tøj

Kunstmuseet ARoS viste i 2015/2016 den store gruppeudstilling A New Dynasty – Created in China med kinesisk samtidskunst.

Mange vil sikkert huske udstillingen, fordi den systemkritiske Ai Weiwei også deltog på udstillingen, indtil han i protest mod stramningerne af den danske asyllov fjernede sit værk fra udstillingen.

Blød udgave af Aarhus

Den kinesiske kunstner Yin Xiuzhen deltog også på udstillingen med en aarhusudgave af sit projekt Portable Cities. Hun rejser verden rundt og oplever verdens byer, som hun efterfølgende samler tøj ind til og syer, så de kan være i en kuffert.

Det gjorde hun også i Aarhus, så nu findes der en kuffert, med regnbuen, rådhustårnet, domkirken og havnens kraner.

ARoS har modtaget en donation fra S. C. Van Fonden på 100.000 kr., som er en tredjedel af værkets samlede pris på 300.000 kroner.

ARoS mangler således 200.000 kroner for at kunne sikre sig kunstværket. Derfor inviterer museet nu de besøgende til at bidrage til erhvervelsen med et beløb efter eget valg.

Læs også: Icelandic Love Corporation Love Conquers All! på Aros

Frivillig betaling

“I 2016 havde vi ikke mindre end 835.606 gæster, og forestiller man sig, at bare en lille procentdel af disse bidrager til projektet, så er målet nået,” siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten.

Yin Xiuzhens kuffert med titlen Portable Cities, Aarhus vil være at finde i indgangspartiet på ARoS fra fredag den 20. januar. Her kan de besøgende bidrage direkte til erhvervelsen, men museet  giver også mulighed for at betale via Mobile Pay.

Erlend G. Høyersten siger:

“Det er naturligvis helt frivilligt, om man ønsker at at deltage, og vi glæder os til at erfare, hvad fællesskabet kan realisere. Vi lover at holde museets gæster orienteret om projektets udvikling.”

Se mere på ARoS hjemmeside

Læs mere om Yin Xiuzhen på hendes galleris hjemmeside

Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind