Nordea-fonden | Brandts | Lars von Trier
NyhedSkrevet af: Marie Nyeng03. jan 2017

Nordea-fonden støtter Brandts med 8.1 milioner kr. til fotografi og film

Brandts vil være førende i Norden med fotografi og film. Nordea-fonden giver museet mulighed for at udfylde en niche i billedkunsten.
Nordea-fonden støtter Brandts med 8.1 milioner kr. til fotografi og film</br></br>Foto: Foto: Jan Buus
Foto: Foto: Jan Buus

En uddeling fra Nordea-fonden på hele 8,1 millioner kr. skal være med til at udvikle Brandts – Museum for kunst & visuel kultur til et af Nordens førende museer på området for fotografi og film.

Direktør for Brandts, Mads Damsbo, ser Nordea-fondens støtte som en mulighed for at imødekomme publikums ønsker til museet.

”Vi oplever i disse år et stort ønske blandt vores gæster, elever og partnere om at komme tættere på den verden, som de selv er med til at skabe gennem fotografi og film,” siger han.

Ny billedkultur – nyt publikum

Selfies, sociale medier og en regulær revolution i brugen af billeder som sprog har skabt en helt ny billedkultur overalt i verden, mener Mads Damsbo.
“Det er denne billedkultur, som vi på Brandts vil gøre publikum klogere på, med et dagsordensættende program af udstillinger, undervisning og læring.”
Brandts - Museum for kunst og visuel kultur har hovedbygning i det gamle Brandts Klædefabrik, der ligger centralt i Odense.
Foto: PR-foto / Brandts
Mads Dambo, direktør for Brandts, vil med en række nye udstillinger gøre publikum klogere på den nye billedekultur af fotografi, film og sociale medier.
Foto: PR-foto / Brandts

Uddelingen gør det muligt for Brandts at stille skarpt på, hvordan de kamera-baserede medier påvirker os og vores oplevelse af virkeligheden, samt at brede den visuelle kunst ud til et publikum i alle aldersgrupper.

Disney, Lars von Trier og Sci-Fi udstillinger på vej

Allerede til efteråret præsenterer Brandts en række udstillinger med fokus på fotografi og film i det 20. århundrede.

På Fotobiennale kan man opleve Danmarks største reportage fotograf, Jan Grarup, og den internationale udstilling Cities and Memory med fotografer fra Rusland, Indien, Kina, Sydafrika og Brasilien.

Den 29. september blænder Brandts op for den stort anlagte udstilling Disney – Kunsten at fortælle, der skildrer forbindelsen mellem verdens største skaber af tegnefilm og HC Andersen og den nordiske fortælletradition.

Støtten fra Nordea-fonden har desuden gjort det muligt for Brandts at indgå aftaler med Zentropa om en stor udstilling om Lars von Trier i 2017 og med Barbican Centre i London og Onassis Cultural Foundation i Athen om en stor Science Fiction udstilling i 2018.

Se mere om Brandts og deres kommende udstillinger her

Læs mere om Nordea-fonden her

Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind