Kunstnere kan søge om residency-ophold på et træskib med historie

Kunstnere kan søge om residency-ophold på et træskib med historie

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 23 Jun 2020

Kunstnere kan søge om residency-ophold på et træskib med historie

Det store sejlskib Svartlöga huser det kunstnerdrevne udstillingssted Oxer. Nu kan kunstnere søge om at komme i residency-ophold på skibet
Kunstnere kan søge om residency-ophold på et træskib med historie</br>Sejlskib Svartlöga huser det kunstnerdrevne udstillingssted Oxer</br>Foto: Svartlöga
Foto: Svartlöga
Se store billeder her →
Sejlskib Svartlöga huser det kunstnerdrevne udstillingssted Oxer

Ud for Ebeltoft ligger sejlskibet Svartlöga. Her holder det kunstnerdrevne udstillingssted Oxer til, som har skabt deres helt egen flydende scene for samtidskunst.
I samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter inviterer de nu kunstnere til at komme ombord og bo på skibet i 10 dages residency-ophold. Her får de mulighed for at skabe nye netværk og udvikle ideer i egen kahyt, mens de også får mulighed for at sætte deres præg på skibet.

Fra minestryger til kunstnerbolig

Skibet Svartlöga er nemlig igang med en gennemgribende renovering efter at det forliste ud for Hollands kyst i 2018. Svartlöga blev bygget tilbage i 1964 på Karlskrona Orlogsværft som minestryger. Skibet var et ud af en serie på syv, der skulle udgøre en vigtig del af det svenske kystforsvar samt redningsberedskab. Det var en del af det svenske kystforsvar helt indtil begyndelsen af 1990’erne. I 2005 købte Henrik Grønborg så skibet og sammen med foreningen Svartlögas Venner afholdt han kulturarrangementer i Aarhusbugten. I 2013 var skibet med i Tall Ship Races, og i 2017 boede Anohni ( tidligere kendt som Anthoni fra Antony & the Johnsons) på skibet, mens Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad. Skibet var på 15 måneders langfart og sejlede ind i lokalt hårdt vejr med faldvinde, da det forliste i 2018. Det blev bjerget og er nu ejet af den den frivillige forening Svartlögas fremtid og ligger i Ebeltoft Fregathavn.

Privat kahyt ombord på skibet

Det er med andre ord et skib med en lang og usædvanlig historie, som kunstnere nu kan søge om at mønstre på.
I 2019 etablerede kunstnerne Sara Kirstine Grønborg og Dina Lundvall Nielsen så udstillingsstedet Oxer ombord på skibet. Under residency-opholdet får den udvalgte kunstner privat kahyt på skibet, adgang til en akter-salon med køkken/stue (ovn, gaskomfur, elkoger, køleskab), to toiletter og et bad. Vind, vejr og skibets teknik har nogle gange indflydelse på dagligdagens gøren og laden ombord og derfor skal kunstneren være åben og nysgerrig overfor dette aspekt af skibsliv, og omfavne det som en del af oplevelsen, lyder det fra Oxer.
Kunstneren kan arbejde i forskellige rum på skibet, men der er ikke et regulært atelier til store projekter, derfor anbefaler de, at det er kunstnere, som gerne vil fokusere på research, netværk, tegning, performance, og andre praksisformer, som er fleksible, der søger om ophold på skibet.
Kunstneren kan låne en cykle til at udforske Ebeltoft og omegn.

Læs mere om residency-opholdet ved Oxer på Aarhus Billedkunstcenters hjemmeside

Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind