På opdagelse i dit nabolags kunst i weekendenden - KØS museum for kunst i det offentlige r
NyhedSkrevet af: Fine Spind01. maj 2020

Gå opdagelse i dit nabolags kunst i weekenden

Overalt i byen er der skulpturer og gavlmalerier. Kunst der er til fri afbenyttelse - også mens museerne og gallerierne holder lukket
Gå opdagelse i dit nabolags kunst i weekenden</br>Peter Lands skulptur Scenarie fra 2008 står helt centralt midt i Albertslund på Sneglen lige ved S-togsstationen.</br>Foto: Galleri Nicolai Wallner
Peter Lands skulptur Scenarie fra 2008 står helt centralt midt i Albertslund på Sneglen lige ved S-togsstationen.
Foto: Galleri Nicolai Wallner

Tænkte du lige et øjeblik, at det ville være rart med en tur på museum i weekenden? Ja så må du tænke om igen. Til trods for, at Ikea åbner og du kan købe ind til den store boligrenovering i byggemarkedet, så er alle museerne stadig lukkede. Men måske er det så nu, du skal ud og kigge lidt nærmere på den guldgrubbe af kunstværker, som står i dit nabolag.
Alle de skulpturerer, gavlmalerier og andre former for udsmykning, du plejer at haste forbi i din hverdag er et helt lille museum i sig selv - og der er rigeligt at kigge på.

Når du skal ned på gadehjørnet eller hen i den nærmeste park for at se nærmere på kunstværkerne, så kan du alliere dig med KØS – Museum for kunst i det offentlige rums hjemmeside. Her kan du på et kort zoome helt ind på gader og stræder i hele landet og klikke på over 5000 forskellige kunstværker, som er markeret på kortet.

Når man har fundet frem til et kunstværk på kortet, som man gerne vil vide mere om, kan man ved mange af værkerne klikke sig videre på til skitser og mere information om kunstneren bag. Faktisk har KØS over 18000 skitser til kunstværker i det offentlige rum. Så hvis man i mange år har været forelsket i et gavlmaleri eller en skulptur på ens daglige ruter i hverdagen, kan man nu endelig finde ud af, hvem som står bag eller hvornår værket blev stillet op.

Find information om kunstværker i dit nabolag i KØS danmarkskort her

Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind