Karen Gamborg Knudsen og Kasper Magnussen sender 10.000 kålhoveder til Chicago

10.000 kålhoveder til Chicago

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 08 Jun 2019

10.000 kålhoveder til Chicago

Når Chicago Arkitektur Biennale til september åbner dørene, bliver det med et officielt dansk bidrag. Den danske duo Gamborg/Magnussen udstiller mark med 10.000 kålhoveder midt i storbypark
10.000 kålhoveder til Chicago</br>Magnussen/Gamborg vil anlægge en mark midt i Chicagos historiske Garfield Park.</br>Foto: Magnussen og Gamborg
Foto: Magnussen og Gamborg
Se store billeder her →
Magnussen/Gamborg vil anlægge en mark midt i Chicagos historiske Garfield Park.
Chicago Arkitektur Biennale har på få år manifesteret sig som en af de største og mest betydningsfulde arkitekturbegivenheder i Nordamerika - med mere end 500.000 besøgende. I 2019 sender Danmark for første gang et officielt bidrag afsted. Statens Kunstfond har udpeget duoen Gamborg/Magnussen blandt 42 ansøgere.

Mark, kål og udendørskøkken midt i storbypark

Gamborg/Magnussens bidrag er et stedspecifikt værk og et stykke landskabsarkitektur designet specielt til Chicagos historiske Garfield Park, der er tegnet af den danske landskabsarkitekt Jens Jensen (f. 1860- d.1951). Under titlen ’Cabbage Patch’ vil Gamborg/Magnussen anlægge en mark med ca. 10.000 kålhoveder og et udendørskøkken midt i parken - som et levende værk og socialt samlingspunkt for lokale og besøgende.

Duoen består af Karen Gamborg Knudsen (f. 1978) og Kasper Magnussen (f. 1977), som begge er uddannet fra Det Kongelige Danske kunstakademis Skole for Arkitektur.

Gamborg/Magnussen siger: ”Jens Jensens engagement i Chicago West Side Park området havde på en gang en stærk æstetisk og social dimension. Han ville skabe skønne og grønne områder i lavindkomstkvarterer. Ved at placere en kålmark og et køkken i en botanisk have - i et museum - vil vi bringe det oversete i forgrunden og skabe en sanselig oplevelse og en forandring lige der, hvor kålen gror, høstes, studeres, tilberedes og serveres. Projektet skaber både et rum for individuel og kollektiv indlevelse og genkendelse, men også et rum for mere politiske og strukturelle diskussioner om fremtidens objekter, hverdagsliv, landskab og byudvikling - eksempelvis om retten til grønne områder i udsatte kvarterer, fødevareforsyning, madproduktion, gastronomi, sundhed og ernæring og klimaudfordringer.”

Formand for Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg Ellen Braae siger:
”Vi var i Kunstfondens arkitekturudvalg ikke et øjeblik i tvivl: Magnussens og Gamborgs projekt er både et originalt og intelligent bidrag. Det inviterer både besøgende og folk fra lokalområdet ind til at plante, til at opleve og til at smage. Det er et givende værk, som inkluderer de besøgende, ikke kun gennem udstillingsperioden, men også hele foråret og sommeren. Det er på den måde ikke kun et bidrag til biennalen, men også til lokalområdet.”

Fælledskaber

Det danske engagement på Chicago Arkitektur Biennale er en del af Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitekturs initiativ ’Fælledskaber’. Initiativet danner i et samarbejde med Dansk Arkitektur Center rammen om det første officielle danske bidrag til Chicago Arkitektur Biennale, det danske bidrag til Venedig Arkitektur Biennale 2020 og det tværkunstneriske orienteringsprogram ’Travel and talk’ til Detroit og Chicago.
Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind