nationalmuseet del din dag 2017 - indsamling af dadgbøger til danmarkshistorien
NyhedSkrevet af: Chris Johansen02. sept 2017

Nationalmuseet opfordrer hele landet til at skrive dagbog

Med dagbogsindsamlingen Del din dag vil Nationalmuseet give kommende generationer et unikt indblik i, hvordan vi i 2017 lever, arbejder og tænker på en ganske almindelig dag.
Nationalmuseet opfordrer hele landet til at skrive dagbog</br>Nationalmuseet vil give fremtiden et indblik i vores hverdag i 2017.</br>Foto: Nationalmuseet
Nationalmuseet vil give fremtiden et indblik i vores hverdag i 2017.
Foto: Nationalmuseet
I september 1992 fik Nationalmuseet og DR over 51.000 danskere til at skrive dagbog og dele indholdet. Det har i dag givet os et unikt indblik i hverdagen for 25 år siden, og nu vil Nationalmuseet gerne gentage succesen for også at give fremtidige generationer indblik i 2017

Den store dagbogsdag er onsdag den 6. september, hvor Nationalmuseet gerne vil have alle danskere til at skrive om deres dag. Hvornår man står op, hvad man spiser til morgenmad, og hvem man i løbet af dagen taler med, kan måske synes som trivialiteter, men ikke desto mindre kan det være dyrebar viden for fremtidige generationer.
I 1992 indsamlede Nationalmuseet 51.000 dagbøger.
Foto: Nationalmuseet
Det er den 6. september, det er store dagbogsdag.
Foto: Nationalmuseet
“Dagbøgerne fra 1992 er unik kulturarv, der giver kommende generationer indblik i, hvordan hverdagen så ud i Danmark på det tidspunkt. Dagbogsindsamlingerne er en art tidskapsel, der om mange år vil kunne afsløre udviklinger, der er usynlige for os nu, fordi vi står midt i dem,” siger Nationalmuseets Forsknings- og Samlingschef, Christian Sune Pedersen.

Dagbogsindsamlingen er en del af det landsdækkende projekt Historier om Danmark, hvor DR, museer, arkiver og biblioteker over hele landet går sammen om at lade befolkningen i Danmark se, høre og opleve historien på nye måder.

Foredrag, udstillinger og events på bl.a. Nationalmuseet står i danmarkshistoriens tegn, og man kan tage med på en rejse fra stenalderen og frem til i dag. Man kan høre om tiden med enevælde, grundlovens tilblivelse, oplysningstiden og altså selv bidrage til historiefortællingen med sin dagbog, som kan indsendes fra den 6. september til den 29. september 2017.

Fakta:

Læs mere om Del din dag hos Nationalmuseet
Facebook
Del på facebook

Chris Johansen

Kulturjournalist og redaktionsmedarbejder

Chris Johansen er uddannet cand.mag. i dansk og retorik fra Aarhus Universitet med speciale i krisekommunikation på Facebook. Han har tidligere skrevet for bl.a. Gaffa. Foruden musik er også litteratur og film store interesser, hvor Kafka, Houellebecq og Lynch er blandt favoritterne.

Se Chriss artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind