Aarhus Festuge i Aarhus K ved Godsbanen og institut for x

Aarhus med K: Ny bydel sætter eget festugeprogram

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 22 Aug 2017

Aarhus med K: Ny bydel sætter eget festugeprogram

Når Aarhus Festuge åbner den 25. august - 3. september har Aarhus’ kreative bydel sit eget selvstændige festuge-program
Aarhus med K: Ny bydel sætter eget festugeprogram</br>Aarhus K præsenterer festivaler, musik, litteratur og teater under Aarhus Festuge.</br>Foto: Kulturmagasinet Fine Spind
Foto: Kulturmagasinet Fine Spind
Se store billeder her →
Aarhus K præsenterer festivaler, musik, litteratur og teater under Aarhus Festuge.
Aarhus er i disse år en by i rivende udvikling. Midt i byen er der i løbet af de sidste 5 år skudt en ny bydel frem, hvor kreativitet er i højsædet. Kulturproduktions-centeret Godsbanen danner indgangen til bydelen. Stedet rummer både teatre, spillested, kunstneriske arbejdspladser og kreative værksteder, som er åbne for alle. Ved siden af Godsbanen ligger det mere eksperimenterende og grænsesøgende Institut for X, hvor mange kreative arbejder, og hvor der er et væld af både små og store arrangementer.

I de kommende år vil både Aarhus arkitektskole og Aarhus Produktionsskole flytte ind i nye bygninger i Aarhus K, mens der er også er planer for både nye boliger og plads til små erhvervsdrivende.

Når Aarhus i næste uge forvandles til én stor kulturfestival i Aarhus Festuge præsenterer bydelen Aarhus K for første gang sit eget festugeprogram. Temaet for Aarhus Festuge er i de næste tre år brobygning, og som Trine Sørensen fra Godsbanen siger, så er det jo et helt oplagt tema for en bydel som Aarhus K , der er i gang med at opstå.

“Vi ønsker, at aktørerne i Aarhus K får lyst til at lave stærkere og stærkere samarbejder, så vi på den måde bygger bro,” siger hun.
Foto: PR-foto / 365 Tekster
Se store billeder her →
365Tekster deltager på endagsfestivalen Billedblót. De udgiver også digte på pizzabakker i projektet Atlas over Aarhus.
Foto: PR-foto / Rosinante & co - Kajsa Gullberg og Morten Germund og
Se store billeder her →
Kristina Stoltz og Kamilla Hega Holst kan opleves til Bobler og bøger. Arrangeret af Spiselauget og Aarhus Litteraturcenter.
I festugen kan man i Aarhus K opleve flere teaterpremierer, blandt andet Human Nature på Teater Katapult, der handler om menneskets forhold til naturen. Der er en éndags festival for visuel litteratur, billedkunst, grafiske noveller, tegneserier osv. arrangeret af Gymnoten og Fahrenheit.

Aarhus Litteraturcenter inviterer også bogglade på Bøger og bobler med de romanaktuelle forfattere Kristina Stoltz og Kamilla Hegn, der læser op og taler om kvindelighed. Der er gratis koncerter med så forskellige navne som Raske Penge, Karl William og MC Einar & Kuntakt, der kombinerer jazz og rap. For børn er der bygge og arkitekturdage på Institut for X, hvor der også er splittergal sigøjnerfestival.

Trine Sørensen siger: “Folk i byen forventer at kunne opleve kultur i Aarhus K i festugen, og vi vil i de kommende år fortsætte med at udvikle et stærkt festugeprogram her.”
Foto: PR-foto / De Splittergale
Se store billeder her →
Der er splittergal Sigøjnerfestival ved Institut for X i Aarhus Festuge.
Foto: Godsbanen
Se store billeder her →
Aarhus K er den nye bydel i Aarhus, som strkker si g fra Carl Blochs gade til Scandinavian Center og ud til Ringgadebroen.

Fakta:

Programmet udvikler sig løbende og kan ses her

Medvirkende:

StreetAttack feat. Aarhus Volume og SPOT Attack / Project Art Writing / Aarhus Litteraturcenter / Spiselauget Godsbanen / Hopspots / 365tekster / REUSE Aarhus / Signe Klejs / Rethink Human Being / Åbne Scene - Godsbanen / De Splittergale / Teater Katapult / Kulturentreprenør - KUU / Plukk / MFC Street Food / Ildstedet / Smed-X Games / Radar / Aarhus billedkunstcenter/ Aarhus Center for Visual Art/ Institut for (X), Godsbanen, Aarhus / Godsbanen m.fl.

Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind