Åbning for børn Kulturby Aarhus 2017 Musikhuset

Børn tyvstarter på kulturhovedstaden

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 20 Jan 2017

Børn tyvstarter på kulturhovedstaden

Det bliver den kæmpe børnekultursatsning, når tæppet går til forestillingen 'Flaskepost til fremtiden' i Musikhuset i Aarhus den 20. januar
Børn tyvstarter på kulturhovedstaden</br>Børnene sender en flaskepost til fremtiden, når kulturhovedstaden Aarhus præsenter en kæmpe kulturbegivenhed for børn.</br>Foto:
Foto:
Se store billeder her →
Børnene sender en flaskepost til fremtiden, når kulturhovedstaden Aarhus præsenter en kæmpe kulturbegivenhed for børn.
Flaskepost til Fremtiden er Aarhus Musikskoles største bidrag til Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Aarhus Musikskole har siden 2012 samarbejdet med mere end 10.000 børn og unge fra hele Region Midtjylland om at stable forestillingen på benene.

Pas på fremtiden

Budskabet i forestillingen er en påmindelse til de voksne om at passe på fremtiden “Det et stærkt signal at tyvstarte det mest spændende år i Aarhus' kulturelle historie med,” siger rådmand Rabih Azad-Ahmad.

Flaskepost til fremtiden er en 50 minutters forestilling med et 100 mand stort ungdomssymfoniorkester, dansere, sangere, skuespiller, digitale udtryk og sanselige indtryk. Mere end 400 børn og unge deltager i forestillingen, som er et koncentreret udtryk af de mange trædesten, der ligger bagved.

Klassikere og nykomponeret musik og historier

Arrangementet åbnes i Musikhusets Foyer, hvor 150 hvidklædte korsangere fra Musikskolens kor sammen med Danmarkshistorien formentlig største vægtæppe, skabt af kunstnerne Ginette Wien, Marianne Thingholm og Pia Hørlyck i samarbejde med 350 børn fra hele Region Midtjylland, møder publikum.

Teksterne er leveret af den prisbelønnede aarhusianske børnebogsforfatter Louis Jensen, og den gennemgående fortæller er Bodil Alling fra Teatret Gruppe 38.

Musikken er en blanding af nykomponerede værker af børn og unge og kendte klassiske værker . Dirigent er Bruno Campo fra Guatemala, som mange efterhånden kender som en af nøglespillerne i udviklingen af El Sistema i Europa.
Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind