Danmarks største forening af kulturaktører: “Der er behov for et stærkt kulturliv”
NyhedSkrevet af: Marie Nyeng15. sept 2021

Danmarks største forening af kulturaktører: “Der er behov for et stærkt kulturliv”

Seks store sammenslutninger i det danske kulturliv går i dag sammen i en ny forening, der skal styrke kulturens stemme og bane vejen for, at flere danskere deltager i kunst- og kulturlivet
Danmarks største forening af kulturaktører: “Der er behov for et stærkt kulturliv”</br>Dansk Kulturliv, som repræsenterer over 1000 aktører i det danske kultur liv, er en ny forening, som vil arbejde for, at flere møder kultur. Billedet er tager på ARoS triennale The Garden i en installation af den internationale superstjerne Doug Aitken.</br>Foto: Fine Spind - Mariana Gil
Dansk Kulturliv, som repræsenterer over 1000 aktører i det danske kultur liv, er en ny forening, som vil arbejde for, at flere møder kultur. Billedet er tager på ARoS triennale The Garden i en installation af den internationale superstjerne Doug Aitken.
Foto: Fine Spind - Mariana Gil
En ny alliance skal styrke kulturens stemme politisk og bane vejen for at flere danskere mødes om fællesskabsskabende kulturoplevelser. Det er Danske Koncert- og Kulturhuse, Danmarks Biblioteksforening, Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner, Dansk Teater, Dansk Live og: Organisationen Danske Museer, der er gået sammen i ny kulturalliance – Dansk Kulturliv.

Dansk Kulturliv skal sikre en stærkere repræsentation af kulturlivets interesser. Corona-krisen har understreget behovet for en samlet kulturpolitisk stemme i dialogen med beslutningstagere, der kan bidrage med viden og løsninger på kulturlivets fælles udfordringer. Samtidig har nedlukning og skrappe restriktioner øget bevidstheden om kulturens centrale rolle i samfundet. En bevidsthed, som Dansk Kulturliv tager afsæt i ved at arbejde for, at alle danskere kan opleve kulturen og få gavn af den sammenhængskraft, kulturen skaber.

Et alsidigt samarbejde Dansk Kulturliv repræsenterer i alt over 1000 kulturaktører i Danmark fra vidt forskellige dele af kultursektoren – fra de allerstørste til de mindste og på tværs af hele landet med sammenlagt mere end 60 millioner publikummer og gæster hvert år. Den nye forenings største force i dialogen med beslutningstagerne er blandt andet medlemmernes indbyrdes forskellighed. Den skaber naturligt en nuanceret tilgang til de udfordringer, kulturbranchen er fælles om, lyder det fra foreningen. Bestyrelsesleder i Dansk Kulturliv Peter Mark Lundberg og direktør i Dansk Teater siger:
”Med Dansk Kulturliv vil vi bidrage til, at kulturlivet i Danmark får de bedste forhold, og alle borgere får mulighed for at opleve og deltage i kulturlivet. Corona-krisen har vist, hvor vigtig kunsten og kulturen er for vores fællesskab, men også for os som enkeltindivider. Krisen har dog også understreget, at vi der arbejder med kulturen, selv skal tage ansvar for et stærkere kulturliv. Derfor vil vi styrke samarbejdet mellem kulturlivets institutioner og organisationer.”
KulturministerAne Halsboe-Jørgensen tager godt imod initiativet.
”Der er behov for et stærkt kulturliv, der sammen kan bidrage med gode svar på, hvad der skal til for, at kunsten og kulturen kan trives og udvikles. Det er spændende, at der nu kommer en organisation, der har som ambition at samle kulturlivet. Jeg ser frem til samarbejdet med Dansk Kulturliv.”

Peter Mark Lundberg lover, at foreningen i den næste tid vil komme med konkrete udspil, som de håber vil gøre en forskel: “så vi får alle til at opleve, hvor helt fantastisk dansk kunst- og kulturliv er.”
Det kan vi på Fine Spind kun ønske velkommen. VI arbejder nemlig hver dag på at gøre kulturen tilgængelig, så endnu flere kan byde hinanden op i dets fine spind.
Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind