Nordisk panorama - de bedste dokumentar- og kortfilm kan nu streames gratis fra din sofa
NyhedSkrevet af: Amalie Møller Dybro16. sept 2020

Nordens bedste dokumentar- og kortfilm kan nu streames gratis fra din sofa

Dokumentar- og kortfilmsfestivalen Nordisk Panorama finder sted fra den 17. til den 27. september, og giver i år publikum mulighed for at streame kort- og dokumentarfilm hjemme fra sofaen
Nordens bedste dokumentar- og kortfilm kan nu streames gratis fra din sofa</br>Den ene af to åbningsfilm er den animerede kortfilm Something to Remember (Något att minnas) af svenske Niki Lindroth von Bahr, som vandt over 80 filmpriser verden rundt med sin kortfilm fra 2017 the ‘Burden’ (Min Börda).</br>Foto: PR-foto / NOrdisk Panorama
Den ene af to åbningsfilm er den animerede kortfilm Something to Remember (Något att minnas) af svenske Niki Lindroth von Bahr, som vandt over 80 filmpriser verden rundt med sin kortfilm fra 2017 the ‘Burden’ (Min Börda).
Foto: PR-foto / NOrdisk Panorama
Nordisk Panorama finder i år sted for 31. gang, men det er første gang at festivalen udspiller sig online, som konsekvens af coronaepidemien. Publikum i Danmark såvel som de fire andre nordiske lande har fri adgang til langt de fleste af de 67 konkurrerende film. Det er dog stadig nødvendigt at booke billetter.

Årets åbningsfilm, der kan streames i forbindelse med den online åbningceremoni, torsdag den 17. september, er finske Elina Talvensaaris dokumentarfilm Lady Time (Neiti Aika) og den animerede kortfilm Something to Remember (Något att minnas) af svenske Niki Lindroth von Bahr, som vandt over 80 filmpriser verden rundt med sin kortfilm fra 2017 the ‘Burden’ (Min Börda).

Hjertekvaler, krigsdokumentar og Villa Villekulla på Falster

På trods af den svensk klingende titel, er kortfilms-dokumentaren ‘Villa Villekulla’ instrueret af danske Patricia Bbaale Bandak, som udover Nordisk Panoramas kortfilmspris også er nomineret til en Robert for filmen.

‘Villa Villekulla’ er et portræt af Patricia Bbaale Bandaks egen søskendeflok, som kom til Danmark sammen med hende fra Uganda, da Patricia var to år gammel. Gennem samtaler og barndomslege i deres hjemstavn på Falster, skildrer filmen dynamikken mellem de otte søskende, og vi får et blik ind i en unik familiehistorie, der har været præget af lige dele glæde og traumer - og en barndom som Bbaale børnene aldrig helt er vokset fra.

Blandt de prisnominerede film, som kan streames, er også danske Jacob Møllers kortfilm ‘Studie udi Menneskedyret no. 38: HJERTEKVALER’, med blandt andet Olaf Johannesen og Peter Plaugborg på rollelisten. Dem møder vi på Sanatorium for Hjertekvaler, hvor mænd i alle aldre indlægges for behandling af den afskyelige sygdom. Alt imens følger vi pingvinen Edgar på Antarktis og hans episke odyssé over is og bjerge i håb om at blive genforenet med sit livs kærlighed.

Også den danskproducerede Syrien-dokumentar ‘The Cave’, instrueret af Feras Fayyad, er på plakaten.

Det fulde program kan findes her
Facebook
Del på facebook

Amalie Møller Dybro

Journalist
Amalie Møller Dybro er uddannet idéhistoriker og journalist fra Aarhus Universitet, DMJX og University of York. Hun skriver blandt andet om film, litteratur og kunst og især om køn, relationer og samfundstendenser.
Se Amalies artikler her →
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind