Det Kgl. Bibliotek starter undervisningstilbud i Chr. 4.s historiske Galejhus
NyhedSkrevet af: Fine Spind11. aug 2020

Det Kgl. Bibliotek starter undervisningstilbud i Chr. 4.s historiske Galejhus

Det Kgl. Bibliotek investerer i nyt, stort lokale for børn og unge:
Undervisningstilbud i Chr. 4.s historiske Galejhus
Det Kgl. Bibliotek starter undervisningstilbud i Chr. 4.s historiske Galejhus</br>Galejsalen</br>Foto: Laura Stamer
Galejsalen
Foto: Laura Stamer
Samtidig med, at skolerne vender tilbage fra sommerferie, åbner Det Kgl. Bibliotek en ny sal til undervisning og fritidsarrangementer for børn og unge. Det over 200 kvadratmeter store lokale er et stykke kulturarv tilbage fra Christian 4.s tid, som nu står færdigt, indrettet til nutiden og de unge brugere.

Direktør Svend Larsen udtaler:
’Det Kgl. Bibliotek er for alle, og vi vil nå flere danskere. Biblioteket har et særligt fokus på børn og unge og børnefamilier med nye tilbud til dem om at møde den del af kulturarven, biblioteket har ansvaret for. Derfor har vi investeret i et helt nyt lokale specielt til børneaktiviteter og undervisningsforløb.’

Galejsalen, opkaldt efter det Galejhus, der var en del af Christian 4.s krigshavn (i dag forvandlet til Bibliotekshaven), er den allerældste del af Det Kgl. Biblioteks nuværende bygninger på Slotsholmen. Galejsalen lå i mange år ubenyttet hen.

Et storslået rum

Der er tale om et storslået rum med hvælvede lofter, og de oprindelige kroge og ringe til ophæng af flådens skibe hænger fortsat i loftet. Det nye indretningsdesign har taget sin inspiration i de store træskibe, der netop lagde til ved Galejhuset. Loftsbelysningen er en hyldest til arkitekturen i den ældste del af Det Kgl. Bibliotek, idet det er de oprindelige pendler fra 1906, da biblioteket stod færdigbygget.

Galejsalen vil danne rammer om de undervisningstilbud, som biblioteket i hverdagene tilbyder grundskolen og ungdomsuddannelser. I weekender og i skoleferier vil Galejsalen åbne sine døre for børn, der kan deltage i kreative værksteder, lege, aktiviteter og events inspireret af kulturarven i bibliotekets samlinger.

Børn og unge som satsningsområde

Børn og unge er et særligt satsningsområde for Det Kgl. Bibliotek. Målsætningen er, med bibliotekets enestående samlinger af kulturarv som udgangspunkt, at tilbyde flere aktiviteter til denne målgruppe både i skoletid og fritid. Det storstilede indretningsprojekt i Galejsalen muliggør langt flere aktiviteter og skaber både flotte og funktionelle rammer for dem.

De første skoleklasser kan besøge Galejsalen i midten af august til undervisningsforløb om Årets Pressefoto eller om Nick Cave-udstillingen Stranger Than Kindness.

Det første fritidsarrangement finder sted d. 29. august med bibliotekets tilbagevenden kreative workshop Det Kreative Bibliotek, hvor børn og voksne sammen kan tegne, male og bygge deres eget kunstværk inspireret af skattene i Det Kgl. Bibliotek.
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind