Den gamle Maltfabrik i Ebeltoft åbner nu som nyt center for kunst og kultur
NyhedSkrevet af: Fine Spind24. juni 2020

Den gamle Maltfabrik i Ebeltoft åbner nu som nyt center for kunst, kultur og kreative projekter

Den gamle maltfabrik i hjertet af Ebeltoft er forvandlet og klar til officiel åbning fredag den 26. juni
Den gamle Maltfabrik i Ebeltoft åbner nu som nyt center for kunst, kultur og kreative projekter</br>Bag designet af den gentænkte Maltfabrik står Praksis Arkitekter (bygninger) og Kristine Jensens tegnestue (landskab)</br>Foto: Maltfabrikken
Bag designet af den gentænkte Maltfabrik står Praksis Arkitekter (bygninger) og Kristine Jensens tegnestue (landskab)
Foto: Maltfabrikken
På næsen af Jylland i Ebeltoft åbner nu et helt nyt kulturhus. Efter mere end 10 års udviklingsarbejde og en samlet investering på 165 millioner kroner, står den gamle maltfabrik i hjertet af Ebeltoft forvandlet og klar til officiel åbning fredag den 26. juni. Stedet bliver et lokalt og internationalt center for kultur, kunst og kreative erhverv.

Historien om Maltfabrikkens forvandling er lige så speciel som fabrikkens markante bygninger. En gruppe af lokale borgere kastede i 0’erne deres kærlighed på det nedrivningstruede industrianlæg og satte sig for at redde det. De første midler kom ind fra private bidragydere og salg af folkeaktier, og undervejs i det lange forløb opstod samarbejde på samarbejde: Realdania og A.P. Møller fonden støttede op som de første af flere store fonde, Syddjurs Kommune købte sig ind i projektet med en ambitiøs plan om at fusionere bibliotek, museum og byhistorisk arkiv, og en aftale med Statens Kunstfond sikrede, at Maltfabrikken blev hjemsted for et nyt internationalt artist in residency-program. Læs mere om residency-programmet MaltAIR på www.maltair.dk

Fællesskabende fusionsfabrik

Maltfabrikken indeholder foruden kreative værksteder og arbejdspladser også et spisehus og eget mikrobryggeri. At der er brug for initiativer som dette, er Maltfabrikkens direktør Kristian Krog slet ikke i tvivl om:
”Vi er her af en grund. Vi har skabt et fællesskab i byens gamle fabrik, og helt aktuelt har corona-krisen gjort det tydeligt, i hvor høj grad vi higer efter at være sammen på kryds og tværs – unge og gamle, erhvervsfolk og kulturproducenter.”

På Maltfabrikken har de forsøgt at skabe en kulturel fusion og gøre det hele sammen. “Det er vigtigere end nogensinde. Som samfund har vi brug for at blive endnu mere opfindsomme og endnu bedre til at se muligheder frem for begrænsninger”, siger han.

Borgmesteren i Syddjurs kommune er også begejstret for den nye Maltfabrik og kalder den en kulturel gave til hele Østjylland.
“Med Maltfabrikken får Syddjurs Kommune et kulturelt kraftcenter af den slags, som på én gang beriger sit lokalområde og knytter forbindelser til hele Østjylland, ja til langt ud over landets grænser”, siger Syddjurs Kommunes borgmester Ole Bollesen.

Maltfabrikkens åbning markeres fredag den 26. juni fra kl. 13.00 til ca. 13.45 med officielle taler i Maltfabrikkens gård. Af covid-19 hensyn er deltagerantallet begrænset idet alle deltagere skal kunne sidde ned under arrangementet.

Fra kl. 15-23, samt lørdag kl. 10-23 er hele Maltfabrikken åben for alle, og der vil være aktiviteter og rullende program.

Fakta

Den oprindelige maltfabrik blev grundlagt af købmand Søren Buchtrup Lundberg i 1861 og siden videreført som S.B. Lundbergs Maltfabrik af flere generationer af Lundberg-familien.
Fra 1986 – 1998 var Maltfabrikken ejet af revisor Bent Fredberg.
Helt frem til lukningen i 1998 blev der produceret malt på fabrikken.

Maltfabrikken anno 2020 huser:
M8 - arbejdsfællesskab
BMA - fusioneret bibliotek/museum/arkiv
LUNDBERGS SPISEHUS
BREWPUB/MIKROBRYGGERI med eget malteri
KULTURLOFT - spillested og moderne forsamlingshus
CHAMPAGNE PONY CLUB - designshop
Malt AIR - internationalt artist residency
VÆRKSTEDSLAUGET - træ- og metalværksted
SPIREN - madværksted
RAMPEN - ungdomskulturhus
Møde-, fest- og konferencefaciliteter

Mere om Maltfabrikken på
www.maltfabrikken.dk

Mere om MaltAIR på
www.maltair.dk
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind