‘Verdens bedste køretur’ fortsætter med stor succes i Københavns Nordhavn

‘Verdens bedste køretur’ fortsætter med stor succes i Københavns Nordhavn

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 15 May 2020

‘Verdens bedste køretur’ fortsætter med stor succes i Københavns Nordhavn

Nordhavns nye populære drive-in-bio forlænger med foreløbig 14 dage. I sidste uge dukkede holdet fra ’Blinkende Lygter’ op, og de kommende uger byder på filmklassikere, som også præsenteres af kulturpersonligheder
‘Verdens bedste køretur’ fortsætter med stor succes i Københavns Nordhavn</br>Nikolaj Lie Kaas, Ulrich Thomsen, Anders Thomas Jensen og Mads Mikkelsen dukkede op for at fejre 20 års jubilæet for Blinkende Lygter</br>Foto: Anders Fabricius Hansen
Foto: Anders Fabricius Hansen
Se store billeder her →
Nikolaj Lie Kaas, Ulrich Thomsen, Anders Thomas Jensen og Mads Mikkelsen dukkede op for at fejre 20 års jubilæet for Blinkende Lygter
“Billetterne er blevet udsolgt nærmest samtidig med, at de er lagt op, og mennesker, vi holder af fra kulturens brogede verden, har spontant tilbudt at byde velkommen til aftenens film, når de alligevel sad i bilen og ventede,” siger Claus Meyer, som er en af arrangørerne bag drive-in arrangementet.
Han fortæller samtidig, at det ser ud til, arrangørerne kan være klar med både et par drive-in-koncerter og bil-yoga inden månedens udgang.”

De kommende to uger byder på film som Agnès Vardas nybølgefilm ‘Cleo fra 5 til 7’, Federico Fellinis ‘8 ½’ og westerneposet ’ Den gode, den onde og den grusomme’ peger frem mod kommende Cinemateks-serier om Clint Eastwood, Federico Fellini og kvindesagsfilm.

Hvis man ikke lige er har bil eller er i køreafstand af Nordhavn kan programmet bruges som inspiration til hjemmebiografen.
Foto: Anders Fabricius Hansen
Se store billeder her →
Drive-in-bio 'Verdens Bedste Køretur'
Foto: Anders Fabricius Hansen
Se store billeder her →
Drive-in-bio 'Verdens Bedste Køretur'

Surprise-gæster og ekspert-introduktioner

En af de uforudsete appelsiner i turbanen for 'Verdens Bedste Køretur' har været de mange kendte værter, der spontant har budt ind med præsentationer af de forskellige filmvisninger. Indtil videre har både Mikael Bertelsen, Rasmus Botoft, Malte Ebert og Eske Willerslev været forbi.

“Den helt store overraskelse var dog, da holdet fra ’Blinkende Lygter’ i sidste uge tilbød at dukke op for at markere 20-års-jubilæet for den legendariske, danske film.” siger vicedirektør i Det Danske Filminstitut, Jakob Buhl Vestergaard.

Herudover byder Cinematekets egne filmeksperter også ind med introduktioner til de særligt håndplukkede filmklassikere.

Tidligere statsminister byder velkommen

Selv om de forskellige presenters ofte er en hemmelighed, også fordi aftalerne tit indgås på dagen, så kan vi afsløre, at Lars Løkke Rasmussen og Anders Lund Madsen på mandag byder velkommen til visningen af 'Cleo fra 5 til 7, ligesom skuespiller Sara Hjort Ditlevsen byder velkommen ved Lars von Triers 'Breaking the Waves' torsdag d. 21. maj.

Derudover er der indgået et samarbejde med Mikael Bertelsen om at indtale en række faste speaks med praktisk information før og efter filmen.

“Det er helt perfekt balsam for sjælen til alle os, der savner et stykke med Bertelsen i vores bilradio,” siger Thomas Vibe fra Apple Flower Festival.

Filmprogrammet

Lørdag d. 16. maj: Thelma & Louise
Filmen var tænkt til at indgå i en Cinemateks-kavalkade i anledning af Rødstrømpebevægelsens 50-års-jubilæum i april-maj. Cinemateket vender tilbage med flere stærke kvindesagsfilm i efteråret.

Søndag d. 17. maj: Pulp Fiction
Tarantinos Cannes-vinder vises på mange opfordringer nu en tredje gang i drive-in-biografen!

Mandag d. 18. maj: Cleo fra 5 til 7
Også oprindeligt tiltænkt Cinemateks-kavalkade i anledning af Rødstrømpebevægelsens 50-års-jubilæum i april-maj – Cinemateket vender tilbage med flere stærke kvindesagsfilm i efteråret.

Tirsdag d. 19. maj: 8 ½
2020 er året for instruktøren Federico Fellinis fødsel, og Cinemateket har siden januar vist nogle af hans mange hovedværker. Flere visninger følger i sommeren og efteråret – men det er i Nordhavn, du kan opleve ham med italienske meatballs og romesco-sauce.

Onsdag d. 20. maj: Det er showtime
’Det er showtime’ foregriber en serie med nogle af verdens bedste dansefilm, Cinemateket glæder sig til at vise i efteråret 2020.

Torsdag d. 21. maj: Breaking the Waves
En af de helt store milepæle i danske filmhistorie af en af landets største auteurs, Lars von Trier.

Fredag d. 22. maj: Den gode, den onde og den grusomme
Cinemateket hylder Clint Eastwood i anden halvdel af 2020, startende kort efter hans 90-årsdag den 31. maj. I Nordhavn får du mulighed for at opleve den første af de mange guldklumper fra en lang karriere.

 

Fakta:

Billetter kan købes på cinemateket.dk. Når man ankommer får man mad, som langes ind gennem bilruden, så alle kan spise sammen hver for sig.

Verdens Bedste Køretur er udviklet af Cinemateket, Meyers og Apple Flower Festival og realiseres i samarbejde med Big Bio Nordhavn og Tunnelfabrikken.

Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind